AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, TBMM Genel Kurulu’nda basitleştirilmiş gümrük sistemiyle ilgili güncellemeler hakkında konuştu. Altunyaldız, yapılan değişikliklerin vatandaşların sağlığı ve güvenliği ile yerli üretim ve istihdamı güçlendirmeyi hedeflediğini vurguladı.
Milletvekili Altunyaldız, “Yapılan güncelleme ile vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenli ürünlere erişimini koruyor, e-ticaretteki gümrük düzenlemelerimizi AB ve ABD başta olmak üzere uluslararası standartlarla uyumlu hâle getiriyoruz. Yerli üretimimizin daha güçlü şekilde yeşereceği ve yeni istihdam alanlarının açılacağı bir ortam inşa ediyoruz” dedi.
Altunyaldız, Teknofest gençliği ve genç girişimcilerin teknolojik geliştirme çalışmaları kapsamında kullanacakları numune, aksam ve parçalar ile sağlık, eğitim ve Ar-Ge ürünlerinin basitleştirilmiş gümrük sistemi üzerinden hiçbir engel olmaksızın alınmaya devam edeceğini belirtti.
Konuşmasında, güncellemelerin amacının vatandaşların güvenliğini sağlamak olduğunu ifade eden Altunyaldız, “Denetimlerde %81 oranında ürünlerde kanserojen, kurşun ve toksik maddeler tespit edildi. Bu tedbirleri almasaydık vatandaşımıza sağlıksız ürünler sunulmuş olacaktı. Türkiye’nin üretim, istihdam ve ihracat ülkesi olmasına devam etmesini sağlamaya kararlıyız” ifadelerini kullandı.
Altunyaldız, Teknofest gençliğinin getireceği ürünlerin düzenlemenin kapsamı dışında tutulduğunu, böylece genç girişimcilerin çalışmalarının engellenmediğini de vurguladı.