Kaybedecek zaman yok!

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam; “Türkiye’deki sorunların çözümünün adresi, Saadet Partisi’nden başka bir yer değil. Bu sorunları çözebilecek tek parti, Saadet Partisi. Ülkemiz için kaybedecek zaman yok.” dedi.

Kaybedecek zaman yok!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Saadet Partisi Ağustos Ayı Konya İl Divan Toplantısı online olarak gerçekleşti. Toplantıya Parti Sözcüsü ve Konya İl Sorumlusu Birol Aydın’ın yanı sıra İl Müfettişi Ali Mücevher, İl Başkanı Hüseyin Saydam, Genel İdare Kurulu Üyesi Hasan Hüseyin Öz, Belediye Eski Başkanları Yetkin Özalp ve Salih Ülker, İl Başkan Yardımcıları, İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı.

PANDEMİYE YENİLMEYECEĞİZ!

Toplantıda konuşan Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam; “Pandemi sürecinin içerisinde olduğumuz bu günlerde, bizler teşkilat olarak koronavirüse yenilmeyeceğiz. Tedbirlere dikkat edecek, toplantılarımızı ve çalışmalarımızı buna uygun bir şekilde gerçekleştireceğiz. Şu anda ülke gündemimiz çok yoğun durumda. Bizim gözlemimiz oluşturulan ortam içerisinde ilk fırsatta erken seçime gidileceği şeklinde ancak bunun da bir yıldan önce mümkün olmayacağını düşünüyoruz. Bunun için de çalışmalarımıza daha da hız vererek devam edeceğiz.” dedi.

ÇİFÇİNİN EMEĞİ HEDER EDİLİYOR!

Ekonomik olarak büyük bir çöküntünün içerisinde olunduğu belirten Saydam; “Ülkemizin, ilimizin ve ilçelerimizin içerisinde bulunduğu bu durumun en yakında sona ermesini temenni ediyoruz. Her geçen gün ve zaman ülke olarak aleyhimize işliyor. Ekonomik olarak her gün daha da kötüye doğru gidiyoruz. Yine ahlaken uçuruma doğru sürükleniyoruz. Gençlerimiz, çocuklarımız, aileler savruluyor. Diğer taraftan eğitimde, ‘Fatih’ projesi gibi yatırımların yapılıp, öğrencilere tablet, okullara ise akıllı tahtalar tahsis edilmesine rağmen, eğitim sisteminin geldiği durum ortada. Son sınavlarda pandemi sürecinden dolayı bazı konuların müfredattan çıkarılmasına rağmen öğrencilerimizin sınavlarda aldığı sonuçlar ortada. Biz tarım şehriyiz. Hasat edilen hububat ve ürünler çiftçimizin faiz ve elektrik borçlarına ancak yetişiyor. Bir yıl boyunca, soğukta, sıcakta, rüzgârda, yağmurda çalışıp didinen çiftçimizin emekleri iki dudağın arasından çıkacak bir kararla heder olup gidiyor. İşte en yakın zamanda örnek olarak Venezuela’dan ithal edilecek olan peyniri gösterebiliriz. Diğer taraftan içerisinde bulunduğumuz pandemi sürecinde işçimizin, sanayicimizin, asgari ücretlimizin durumu daha kötüye gitti. Dövizlerin ülkemiz parası karşısında değer kazanması, vatandaşın cebindeki parayı eritti. Ülkemizin çok yüksek borçlu olduğu zamanında pandemiye yakalanması, geçmişte yapılan israflar, ülkemizin hazinesinin de boş olması ekonominin daha da kötüye gitmesine vatandaşın daha fakirleşmesine sebep olacaktırç” şeklinde konuştu.

BELEDİYELER BOŞA ZAMAN GEÇİRİYORLAR!

Belediyelerin, pandemi süreci içerisinde düzgün bir çalışma ortaya koymadığını söyleyen Saydam; “Büyükşehir Yasası’yla birlikte büyükşehir belediyelerinin hizmet alanları büyütülmesine rağmen, bakıyoruz ki belediyeler çekilişlerle uğraşıyorlar. Ülkemizde inşaat ve betona yapılan yatırımla beraber eğlence ve hizmet sektörü olan, kafe, restoran, pastane ve düğün salonları üzerine de çok yatırım yapıldı. Şu anda hizmet sektöründe istihdam edilen personel ve işveren sayısı açısından ciddi bir rakam var. Kanaatimce özellikle b        u tür yerler maskenin takılmadığı ve mesafenin kısaldığı yerler olduğu için virüsün yayıldığı yerler. Şu günlerde özellikle de şehrimiz açısında vaka sayılarının yüksek olmasına rağmen hiçbir önlem alamıyorlar. Çünkü ekonomik gerekçeler var. Mutlaka önlem alınmalı. Ancak tabi ki o sektörlerin ve çalışanlarının giderleri karşılanarak kimse de mağdur edilmemeli. Biz bu sürecin en başında bütün vatandaşlarımıza yardım edilmesi gerektiğini söylemiş ve defaatle vurgulamıştık. Bunlar dikkate alınmadı. Çünkü ülkemizin de şehrimizin de ekonomisi çok kötü durumda. Yardım edebilecek hiçbir güçleri söz konusu değil. Sadece televizyon ekranlarına çıkıp maske, mesafe ve hijyen sözünü söylüyorlar.

Bizler de Konya’mızda 15 yıl süresince belediyecilik yaptık. Bu süre içerisinde arkamızda ne hükümet desteği ne ise maddi destek olmadan hem sağlık ocağı noktasında hem de hastane noktasında çok sayıda sağlık yatırımlarını gerçekleştirdik. Gezici sağlık ekiplerimiz vardı. Hükümetin yetişemediği noktalarda vatandaşın ayağına biz gidiyorduk. Ama bugün hükümet desteği olmasına rağmen belediyelerimizin çalışmaları ortada.” dedi.

SAĞLIK SİSTEMİ DE İFLAS ETMİŞ DURUMDA!

Saydam, konuşmasının son bölümünde ise; “Bugün geldiğimiz noktada, sağlıkta çok ciddi yardımlar yaptığını iddia eden iktidar, şu an için ne ambulans gönderebiliyor ne de hastaneye yatış gerçekleştirebiliyor. Şehrimiz için söylüyorum. Şehir Hastanesi sözde pandemi hastanesi olmayacaktı ancak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada orada da covid tedavisine başlandığı ifade edildi. Tabii ki her yönüyle mevcut iktidar hem yerelde hem genelde bütün her şeyi eline yüzüne bulaştırmış durumda.  Hala algı operasyonları, medya gücü ve göz boyamayla birtakım hususları ayakta tutmaya çalışıyor ama artık her şey orta yere çıkmıştır. Vatandaş ekonomik olarak kendi yaşadıklarını biliyor, ahlaki ve ailevi çöküntüyü görebiliyor. Sağlık sisteminde de iflas ettiğimizi herkes görüyor ve biliyor artık. Sağlık çalışanlarımıza Allah kolaylık versin. Canla başla çalışıyorlar ancak alınmayan önlemler yüzünden bu süreçte onlarda psikolojik olarak çökmüş ve yorulmuş durumdalar. Bu sorunların çözümünün adresi, Saadet Partisi’nden başka bir yer değil. Bu sorunları çözebilecek tek parti, Saadet Partisi. Ülkemiz için kaybedecek zaman yok.” dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİME SAADET PARTİSİ YÖN VERECEK!

Parti Sözcüsü Birol Aydın ise gerçekleştirdiği konuşmada şunları söyledi; “Toplum makas altına alınmış durumda. İktidar partisinin, başta cumhurbaşkanı olmak üzere, Avrupa Birliği’yle ilgili attığı adımlar, Ergenekon ve Balyoz süreci, FETÖ’yle olan münasebeti, önce dost sonra düşman olma pozisyonu, Suriye ve Libya politikası, Amerika’yla iniş çıkışlı süreçleri, Rusya’yla olan münasebetlerinin sonucunda bölgede planları olan ve bunları uygulamaya çalışanlar kazanıyor, milletimiz ise kaybediyor. Bizim milletimizi bu makastan çıkarmamız gerekiyor. İster vaktinde ister erken seçim olsun görünen o ki bu seçimde Saadet Partisi olarak biz belirleyici ve yön verici olacağız.”

Toplantı, birim başkanları ve ilçe başkanlarının rapor müzakeresinin ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.