Japonya, PKK’yı terör örgütü listesinden çıkardı mı? MHP Konya Milletvekili Koçak’tan değerlendirme

Japonya'nın PKK'yı terör örgütü listesinden çıkardığına ilişkin iddialar ile ilgili olarak MHP Konya Milletvekili Konur Alp Koçak değerlendirmelerde bulundu

Japonya, PKK’yı terör örgütü listesinden çıkardı mı? MHP Konya Milletvekili Koçak’tan değerlendirme
Yayınlanma:

Geçtiğimiz günlerde bazı medya kuruluşlarında ve sosyal medya mecralarında Japonya’nın PKK’yı terör örgütleri listesinden çıkardığı iddia edilmişti.

Söz konusu iddialar tepkilere neden olmuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Konur Alp Koçak, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

MHP Konya Milletvekili Koçak’ın açıklamaları şöyle:

“Geçtiğimiz günlerde birçok medya kuruluşunda Japonya'nın PKK'yı terör örgütleri listesinden çıkardığına dair haberler yer aldı. Dost ve yakın bir müttefik olan Japonya'nın PKK gibi yaklaşık 40 bin masum insanın ölümünden sorumlu bir terör örgütünü listeden çıkardığına dair haberler doğal olarak haklı tepkilere ve şaşkınlığa yol açmıştı.

Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından bugün yayınlanan bir basın açıklamasında PKK’nın 2002’den beri terör örgütleri listesinde yer aldığı, Japonya'nın PKK’nın terör eylemlerini kınadığı ve Hükûmetin bu politikasında herhangi bir değişiklik olmadığı ilan edilmiştir.

PKK'nın masumlaştırılması ve meşrulaştırılması hedeflerini ve iki dost ülke arasını açmak isteyenleri hüsrana uğratacak bu açıklamanın Japonya'nın terörle mücadele konusunda Türkiye’nin yanında durmaya devam edeceğinin açık bir göstergesidir.”

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.