İYİ Parti Konya Milletvekili Yokuş: Beyşehir Gölü son 30 yılda yüzde 20 küçüldü

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Beyşehir’de basın mensuplarıyla bir araya geldi.

İYİ Parti Konya Milletvekili Yokuş: Beyşehir Gölü son 30 yılda yüzde 20 küçüldü
Yayınlanma:

Basın toplantısında konuşan Yokuş, “Beyşehir Gölü, son 30 yılda yüzde 20 küçüldü. Bir göl nasıl küçülür, takdir edersiniz ki, suyu azaldıkça çekilir ve kıyılarında büyük boşluklar doğar. Küçülme böyledir ve maalesef 30 yılda 5’te biri küçülmüştür. Beyşehir Gölümüzün kamışla etrafı, yakın bir çevresi kamış artıklarıyla yoğunlaşıyor. Gölle ilgili siyasi iktidarın vermiş olduğu taahhütlerin hemen hemen hiçbiri yerine gelmiş değil” ifadelerine yer verdi.

Konya’da ilçelerin büyük bölümünün de geride gittiğini savunan ve devletin istatistiklerinde Konya ilçelerinin birçoğunun geriye doğru gittiğinin de ortaya konulduğunu vurgulayan Yokuş, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bir ilçesi bir vilayetin neden geri gider, yatırım olmadığı için geri gider, destek olmadığı için geri gider, istihdam yaratılmadığı için geri gider, devlet yatırımları yeterince gelmediği için geriye gider. Bu manada Beyşehir Gölümüzün geçtiğimiz yıl daha önceki yıl kot seviyesinden daha fazla su alındığından, Çarşamba kanalıyla gönderilmesi, gölümüzün gittikçe sığlaşmasına, daha çok ot bitmesine, otların yoğunlaşmasına sebep olmuştur. Gölümüzün bu haliyle Beyşehir’imize vereceği bir şey yok ve Beyşehirli gölden dolayı endişeli.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.