İYİ Parti Konya Milletvekili Karaman’dan önemli açıklamalar: Bu mağduriyetler giderilsin

İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman açıklamalarda bulundu...

İYİ Parti Konya Milletvekili Karaman’dan önemli açıklamalar: Bu mağduriyetler giderilsin
Yayınlanma:
Güncelleme:

İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman, 6 Şubat depremlerinden etkilenen Kahramanmaraş’ta depremzedelerin mağduriyetlerinin giderilmediğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş’a gittiklerini ifade eden İYİ Parti Konya Milletvekili Karaman, esnaf ve vatandaşların zor durumda olduğunun altını çizdi.

İYİ Partili Karaman’ın açıklamaları şu şekilde:

“Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’le birlikte geçtiğimiz hafta Kahramanmaraş'taydık. Depremin üzerinden sekiz ay geçmesine rağmen depremzedelerimizin sorun ve mağduriyetleri tüm ciddiyetiyle devam etmektedir. Deprem hasarlarından doğan tazminatlar hâlâ ödenmemiş, milletin yaraları sarılmamıştır.

Vadesi geciktirilen tazminatlar mevcut ekonomide günden güne erimektedir. Esnaflarımız tazminatların ödenmesini, faturalar ve sigorta primlerinde kolaylaştırıcı düzenlemelerin yapılmasını talep etmektedir. Bunun yanı sıra, Kahramanmaraş'ın en büyük sorunu barınma sorunudur.

Karakış kapıdadır, iktidar depremzedelere bu kışı da çadırda geçirmeyi reva görmüştür. Büyük devlet, vatandaşının yaralarını sarandır.

Bugün bir bebek kaldığı çadırda üşüyor, bir çocuk ıslanıp hasta oluyorsa bunun vebali çok büyüktür. Bu sebeple, yetkilileri kalıcı konutlar başta olmak üzere Kahramanmaraş'ın sorunlarını çözmek için ivedilikle harekete geçmeye, mağduriyetleri gidermeye davet ediyorum.”

Kaynak:Hüseyin Kamer

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.