İYİ Parti Konya İl Başkanı Tozoğlu’ndan kira artışı yorumu: İktidar kolaycılığa kaçıyor!

İYİ Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu, konut kiralarında yaşanan artışa ilişkin görüşlerini paylaştı.

İYİ Parti Konya İl Başkanı Tozoğlu’ndan kira artışı yorumu: İktidar kolaycılığa kaçıyor!
Yayınlanma:

Hem kiracıların hem de ev sahiplerinin dertli olduğunu söyleyen İYİ Parti Konya İl Başkanı Tozoğlu, AK Parti iktidarının soruna çözüm üretmek yerine kolaycılığa kaçtığını ifade etti.

Başkan Tozoğlu’nun konuya dair açıklaması şu şekilde:

“Uzunca bir süredir ülkemizde konut kiraları ile alakalı ciddi bir problemle karşı karşıyayız. Enflasyon oranındaki olağanüstü artışla birlikte mülk sahipleri ev kiralarının enflasyon karşısında düşük kalması sebebiyle ciddi artışlara gitmek istemiş, kiracılar da ellerindeki kontratlar veya devletin açıklamış olduğu kira artış oranını baz almak suretiyle kira artış oranlarını gerçekleştirmek istiyorlar. İşte bu noktada çözümün adresi olması gereken devlet maalesef çözüm bulmak yerine artış oranını yüzde 25’e sabitlemek suretiyle kanuni bir düzenleme ile işi çözebileceğini düşündü. Kolaycılığı tercih eden iktidar partisiyle yaşanan bu kira problemini çözebilmesini beklemek imkan dahilinde değil.

İYİ Parti iktidarında Türkiye konut sektöründe yaşadığı problemi de güven ile birlikte aşacak hem kirada hem mülkiyette yaşanan sorunlar ortadan kalkacak. Çok az kaldı, hepsi İYİ Parti iktidarında mümkün olacak.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.