İşte AK Parti'nin il il aday listesi

İşte AK Parti'nin il il aday listesi

İşte AK Parti'nin il il aday listesi
Yayınlanma:

1- ADIYAMAN

Dr. SÜLEYMAN KILINÇ

ADIYAMAN EĞT. VE ARŞ. HAS. BEYİN CERRAHİ
 

SÜLEYMAN KILINÇ KİMDİR?

Adıyaman'da Beyin ve sinir cerrahı olarak görev yapan Dr. Süleyman Kılınç 14 sene Adıyaman Tabipler Odası başkanlığı görevini yürütmüştür.

Süleyman Kılınç 24 Haziran seçimlerinde de Ak Parti'den milletvekili aday adayı olmak için başvurmuş ancak aday gösterilmemiştir. Süleyman Kılınç 11 yıldır Adıyaman Devlet Hastanesi'nde Beyin Cerrahisi uzmanı olarak görev yapmaktadır.

Kılıç'tan ilk açıklama

Süleyman Kılınç adaylığını ''SEVGİLİ HEMŞEHRİLERİM, öncelikle hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyor, Şükranlarımı ifade ediyorum. Bu AK yolda yürümeye ve büyük TÜRKİYE'ye hizmetkar olmaya başladığımız ilk günden beri siz kıymetli dostlarımızın destek ve duaları enerjimizi ve azmimizi misliyle artırdı. Rabbim inşaAllah Verilen bu görevi layıkıyla yerine getirmeyi nasip eder. Güven, samimiyet ve destekleriniz için Yüce MEVLAM ebeden sizlerden razı olsun. Ayrıca telefon,mail,sms ve sosyal medya üzerinden çok yoğun bir şekilde göndermiş olduğunuz yorum, mesaj ve tüm iyi dilekleriniz için çok teşekkür ediyoruz. Dualarınızı eksik etmeyin.'' sözleriyle duyurdu.

2- AMASYA

CAFER ÖZDEMİR

AMASYA BELEDİYE BAŞKANI
 

CAFER ÖZDEMİR KİMDİR?

1967 yılında Yozgat Yerköy'de doğdu. İlkokulu köyünde tamamladıktan sonra girdiği devlet parasız yatılı öğretmen okulu sınavlarını kazanarak Manisa Salihli Lisesi'ne kayıt yaptırdı. Salihli Lisesi'nden 1985 yılında mezun oldu. 1986 yılında kazandığı Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü'nü 1990 yılında bitirdi.

1988 yılında henüz öğrenciyken Amasya'da arkadaşlarıyla beraber bir harita mühendislik firması kurdu. Böylece üniversitede öğrendiklerini uygulamaya dönüştürme fırsatı yakalamış oldu. 1992 yılında bağımsız bir mühendislik şirketi kurarak başta Amasya merkez olmak üzere Merzifon, Suluova, Taşova, Göynücek gibi ilçe belediyeleri yanında bir çok belde belediyesine imar ve ş ehircilik konularında danışmanlık hizmeti verdi. 
2003 yılında AK Parti yönetim kurulu üyesi olarak siyasete atıldı ve AK Parti Amasya İl Başkan Yardımcılığı yaptı.

2004 yılında mahalli idareler seçiminde birinci sıradan Amasya Belediyesi Meclis Üyesi seçildi ve 1 Aralık 2008 tarihine kadar Amasya Belediye Başkan Yardımcılığı görevini sürdürdü. Bu tarihte görevinden istifa ederek Belediye Başkanlığı'na aday olan Özdemir, 29 Mart 2009 Mahalli İdareler Seçiminde Amasya Merkezdeki oyların %40,12 sini alarak Amasya Belediye Başkanlığı'na seçildi.

3- ANTALYA

MENDERES TÜREL

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI
 

MENDERES TÜREL KİMDİR?

Menderes Türel 11 Temmuz 1964 tarihinde Antalya'da dünyaya geldi.

İlk, orta ve lise tahsilini memleketinde tamamladıktan sonra İngiltere'ye giden Türel, gazetecilik eğitimi aldı. Memleketine döndükten sonra uzun süre gazeteci olarak çalıştı, mesleğindeki başarısından ötürü birçok ödüle layık görüldü.

Çeşitli basın ve yayın kuruluşları tarafından birçok kez yılın gazetecisi olarak ödüllendirildi. 1987 senesinde Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından araştırma ve inceleme dalında Türkiye’nin en iyi gazetecisi seçildi.

Menderes Türel ve eşi Ebru Türel. Çiftin iki tane erkek çocuğu vardır. 

1992 senesinde, henüz 28 yaşındayken Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Oda Meclisi üyeliğine seçildi. Daha sonra 21 Kasım 1987 ve 25 Kasım 1999 tarihleri arasında ATSO Yönetim Kurulu Başkan vekilliği görevini yürüttü.

9 Kasım 2001 tarihinde yapılan oda seçimlerinin ardından 14 Kasım 2001 tarihinde üstlendiği Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 22 Ocak 2004 tarihine kadar sürdürdü. Bu tarihte, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak için Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden ayrıldı.

2004 Türkiye Yerel Seçimleri'nde Antalya Belediye Başkanı seçildi.

12 Haziran 2011 Genel Seçimleri'nde AK Parti Antalya 2. sıra Milletvekili adayı olarak TBMM'ye girdi.

30 Mart 2014 Türkiye Yerel Seçimleri'nde en yakın rakibi ve dönemin mevcut belediye başkanı CHP'li Mustafa Akaydın'ı 23 bin oy farkla geçerek Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığına bir dönem aradan sonra tekrar seçildi.

4- ARDAHAN

YUNUS BAYDAR

ESKİ ARDAHAN İL BAŞKANI - VETERİNER
 

YUNUS BAYDAR KİMDİR?

Ardahan Merkez Yanlızçam köyünde 1976 yılında doğdu. 

İlk ve ortaokulu Yanlızçam'da okudu. Liseyi Bursa'da Orhanlı Lisesi'nde okuyan Yunus Baydar, 1993 yılında Kars Kafkas Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ne girdi. 

1998 yılında fakülteyi bitiren Yunus Baydar daha sonra 15 yıldır Ardahan merkezde serbest veteriner hekim olarak çalışmaya başladı. 

2009 yerel seçimlerinde AK Parti'den merkez ilçe 1. sıra adayı olarak İl Genel Meclis üyesi seçildi. 

2010 yılında İl Başkanı olarak atanan Yunus Baydar, 2012'de yapılan il kongresinde tekrar il başkanlığına seçildi. 

Yunus Baydar evli ve 2'si erkek 1'i kız olmak üzere 3 çocuk babası.

5- ARTVİN

MEHMET KOCATEPE

ARTVİN BELEDİYE BAŞKANI
 

MEHMET KOCATEPE KİMDİR?

Mehmet Kocatepe,1 Ocak 1966 yılında Artvin Yusufeli, Altıparmak ( Barhal ) köyünde doğdu. İlkokulu köyünde orta öğrenimi Bursa Süleyman Çelebi Lisesinde, lisans eğitimini Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde tamamladıktan sonra, Sosyal Bilimler Enstitüsünde Halk Eğitimi üzerine mastır yaparak “Bilim Uzmanı” unvanını aldı.

Esnaf bir ailenin çocuğu olarak, gıda ve tekstil üzerine on yıl ticaretle uğraştı. 1992’de öğretmenliğe başladı. 1996-2003 yılları arasında TBMM’de çalıştı.

2003-2009 yılları arasında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünde Personel ve Eğitim Daire Başkanı olarak görev yaptı.

Kocatepe, 25 Nisan 2009 tarihinde Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. Evli ve 3 çocuk babası olup, İngilizce ve Arapça bilmektedir.

Ekim 2014 tarihinden sonra Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresinde Ülkemizi temsil etmektedir.

6- BARTIN

YUSUF ZİYA ALDATMAZ

AK PARTİ BARTIN MERKEZ İLÇE BAŞKANI / İGM ÜYESİ
 

YUSUF ZİYA ALDATMAZ KİMDİR?

AK Parti'nin Bartın Belediye Başkan adayı olması beklenen Yusuf Ziya Aldatmaz, kim olduğuna ilişkin bilgileri kişisel internet safyasında şöyle paylaştı:

“Saygıdeğer büyüklerim, sevgili yol arkadaşlarım sizleri tüm içtenliğimle selamlıyor, saygılar ve sevgiler sunuyorum.

1965 Bartın doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimi Bartın Merkez de tamamladım. Lisans eğitimim ve kısa dönem askerliğim sonrası 4 nesilden beri devam etmekte olan aile mesleğimiz olan gıda maddeleri toptancılığını babamdan devraldım ve geliştirdim. 1993 yılında Füsun hanımefendiyle evlendim ve iki kız çocuğu babasıyım. 2000-2002 yılları arasında Anavatan Partisi'nde Merkez İlçe Başkanlığı yaptım. 2011 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi İl Yönetim Kurulu üyesi oldum. Bartın Kemerspor Kulubü Başkanlığı, Bartın Spor Kulubüyöneticiliği, Bartın Üniversite derneği yöneticiliği, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası disiplin kurulu başkanlığı, Bartın Toptancılar Sitesi yönetim kurulu başkan yardımcılığı yaptım. MÜSİAD yönetim kurulu üyesiyim. Gaziler ve Şehitler Derneği’nin fahri üyesiyim. İl genel meclisi üyeliği görevinde bulundum.

05 Kasım 2017 tarihinde yapılan 6. olağan merkez ilçe kongresinde AK Parti Merkez İlçe Başkanı seçildim ve görevime devam etmekteyim. Üzerimde çok büyük emeği olan, her zaman yanımda varlığınızı hissettiğim öncelikle aileme ve siz değerli yol, dava arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunarım."

7- BATMAN

MURAT GÜNEŞTEKİN

AK PARTİ BATMAN ESKİ İL BAŞKANI / İNŞAAT MÜHENDİSİ
 

MURAT GÜNEŞTEKİN KİMDİR?

1971 Yılı’nda Siirt'in Kurtalan ilçesinde doğan Güneştekin, İlk, orta ve lise öğrenimini Batman’da tamamladı.

Harran Üniversitesi MYO İnşaat Bölümü’nün ardından Azerbaycan Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi’ni bitiren Güneştekin, Batman İnşaat Mühendisleri Odası’na üyedir.

Siyasete, 2002 yılında AK Parti’ye üye olarak başlayan Güneştekin, 2004 yılından itibaren AK Parti Batman il teşkilatında; Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı, ardından da siyasi ve hukuki işlerinden sorumlu il başkan yardımcısı olarak görev yapmıştır.

Şubat 2011'den Ocak 2015'e kadar AK Parti Batman İl Başkanlığı Görevini yaptı.

Güneştekin, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Güneştekin, AK Parti 27.dönem Batman milletvekili adayı olarak gösterilmiştir.

7 Haziran 2015 Genel Seçimleri Adalet ve Kalkınma Partisi 25. Dönem milletvekili adayı

8- BAYBURT

FATİH YUMAK

AK PARTİ İL BAŞKANI
 

FATİH YUMAK KİMDİR?Fatih Yumak, 1984 yılında Bayburt'ta dünyaya geldi. Yumak, İlk orta ve Lisesiyi Bayburt'a okudu. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü tamamladı.

Fatih Yumak, üniversite yıllarında Uluslararası İlişkiler Araştırma Topluluğu (UAT) bünyesinde aktif ve etkin görevler aldı. Trabzon Avrasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Halkla İlişkiler Ana Bilim Dalında yüksek lisans öğrenimi tamamladı.

Ticaretle de uğraşan Fatih Yumak, MÜSİAD Bayburt'un kurucu başkanlığını yaptı. 13 Eylül 2017 tarihinde AK Parti Bayburt İl Başkanlığına atanan Yumak evli ve üç çocuk babasıdır.

9- BİTLİS

NESRULLAH TANĞLAY

AK PARTİ BİTLİS İL BAŞKANI
 

NESRULLAH TANĞLAY KİMDİR?

1975 yılında Bitlis Merkez'de dünyaya geldi. Öğrenimini Bitlis'te tamamlayan Tanğlay 1996 yılından itibaren esnaf olarak çalışmaktadır. Evli ve 3 çocuğu bulunmaktadır.

Siyasi hayatına 2009'da AK Parti Bitlis Belediye Meclis Üyesi olarak seçilmesiyle başlayan Nesrullah Tanğlay 2009 kongresinde il sosyal işler ve il yerel yönetimler başkanlığına getirildi. 2012'de ise AK Parti Bitli Merkez İlçe başkanlığına seçilmiştir.

10- BOLU 

FATİH METİN

TİCARET BAKAN YARDIMCISI
 

FATİH METİN KİMDİR?

30.12.2015 tarihinde Ekonomi Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atandı.

Fatih Metin, 14 Ekim 1973'te Bolu'da doğdu. Babasının adı İsmail, annesinin adı Nehriban'dır. Avukat; Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi.

Serbest avukat olarak çalıştı. Boluspor Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. 2015 yılında Türkiye Futbol Federasyonu Temsilciliğine Seçildi.

2001-2003 yılları arasında AK Parti Bolu Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi, 2003-2007 yılları arasında AK Parti Bolu İl Başkanı,2007-2011 yılları arasında AK Parti Bolu Milletvekilli (23. Dönem), 2009-2011 yılları arasında TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi, 2011-2015 yılları arasında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak görev yaptı. 12 Eylül 2015 tarihinde yapılan Ak Parti 5. Olağan  Büyük Kongresinde Ak Parti Merkez Karar Disiplin Kurulu Üyeliğine seçildi.

30.12.2015 tarihinde Ekonomi Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atandı.

11- BURDUR

DENİZ KURT

ESKİ AK PARTİ BURDUR TEŞKİLAT BAŞKANI
 

DENİZ KURT KİMDİR?

1978 Isparta doğumlu olan Deniz Kurt, evli ve iki çocuk babası. 2012-2015 yıllarında Ak Parti İl yönetim kurulu üyeliği ve İl Başkan Yardımcılığı yaptı. Burdur Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyesi olan Deniz Kurt, halen Burdur Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanlığın görevini yürüyor.

12- BURSA

ALİNUR AKTAŞ

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI
 

ALİNUR AKTAŞ KİMDİR?

1970 BURSA / İnegöl doğumlu olan AKTAŞ, ilk, orta ve lise öğreniminin ardından Bursa/Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesinden mezun olmuştur. Yüksek lisansını Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi alanında yapan Aktaş, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirdir.

Mobilya sektöründe uzun yıllar üst düzey yöneticilik yaptıktan sonra ortakları ile birlikte kurduğu mobilya firmasıyla ticari hayata atılmıştır. Aktif ticaretine inşaat-yapı malzemeleri alanında faaliyet gösteren şirketinde devam etmektedir.

2002 yılında Ak parti Kurucu yönetim kurulu üyesi olarak siyasi hayatı başlamış ardından 2004 yılındaki yerel seçimlerde İnegöl Belediye Başkanı seçilmiştir. Ekonomi, ticaret, turizm, sanayi, eğitim, spor, alt ve üst yapı çalışmalarındaki vizyon projeleri ve marka şehir hedefiyle 3 dönem boyunca belediye başkanlığı görevini başarıyla sürdüren Aktaş, farklı alanlarda yaptığı projelerle bir çok kez ‘Yılın Belediye Başkanı’ seçilmiştir.

02 Kasım 2017 tarihinde Büyükşehir meclisinde yapılan olağanüstü oturumda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir. İngilizce ve Arapça bilen Aktaş evli ve 2 çocuk babasıdır.

13- DENİZLİ

OSMAN ZOLAN

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI
 

OSMAN ZOLAN KİMDİR?

OSMAN ZOLAN KİMDİR: 1964 yılında Denizli’nin Tavas İlçesi’nde doğan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ilk öğretimini Tavas-Garipköy'de, orta ve lise eğitimini ise Isparta - Gönen Öğretmen Lisesi’nde yaptı.

Akademik eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamlayan Başkan Zolan, Denizli Barosu'na kayıtlı olarak avukatlık yaptı. Bu dönemde sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak görev yaptı. 28 Mart 2004 Yerel Seçimleri'nde Denizli Belediye Meclis üyeliğine seçilen Başkan Zolan, 2004 ile 2011 yılları arasında Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

Berrin Zolan ile evli olan Osman Zolan'ın 2 çocuğu vardır.

16 Mart 2011 tarihinde Denizli Belediye Başkanlığı görevine seçilen Başkan Zolan, 30 Mart 2014 yılında yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Başkan Zolan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

14- DİYARBAKIR

CUMALİ ATİLA

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI (KAYYUM)
 

CUMALİ ATİLA KİMDİR?

Cumali Atilla, 1964 yılında Elazığ’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. Evli ve üç çocuk babasıdır.

İlk ve orta öğrenimini Elazığ’da, Yükseköğrenimini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde tamamladı. Atilla, 1990 yılında Erzincan Kaymakam adayı olarak göreve başladı. Dil eğitimi ve yönetim sistemi konularında çalışmalar yapmak üzere 8 ay İngiltere’de bulundu. Atilla, Çorum Uğurludağ ve Afyon Çobanlar ilçesinde Kaymakam vekilliği görevini yürüttü. Daha sonra sırasıyla Giresun Piraziz, Muş Malazgirt, Bolu Mengen Kaymakamlığı, Diyarbakır Vali Yardımcılığı, Konya Beyşehir, Ankara Etimesgut Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. Etimesgut Kaymakamı olarak kamu hizmetine devam ederken kayyum olarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne atandı.

15- DÜZCE

FARUK ÖZLÜ

BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ ESKİ BAKANI
 

FARUK ÖZLÜ KİMDİR?

19 Kasım 1962'de Düzce'de doğdu. Baba adı Ahmet, anne adı Behiye'dir.

Makine Yüksek Mühendisi; Yıldız Teknik Üniversitesini bitirdi. İstanbul Teknik Üniversitesinde yüksek lisans ve doktora yaptı. İspanya'da proje ve mühendislik, Harvard Üniversitesinde üst düzey yönetici eğitimi aldı.

Yıldız Teknik Üniversitesinde Araştırma Görevlisi; Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayii Müsteşarlığında Mühendis, Uzman, Proje Müdürü, Daire Başkanı, Müşteşar Yardımcısı olarak çalıştı. Müsteşar vekilliği yaptı. Savunma Sanayii Müsteşarlığınca yürütülen önemli ve bütün projelerde görev aldı. Bu süre içinde savunma sanayii stratejik planlarının hazırlanması, savunma yönetimi, tedarik sistemi ve savunma reformu konularında çalıştı. TAI-TUTŞAŞ, HEAŞ, TEKNOPARK İSTANBUL ve STM şirketlerinde yönetim kurulu üyesi ve yönetim kurulu başkanı olarak görev yaptı. 25. Dönemde Düzce milletvekili seçildi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevini üstlenmiştir.

İyi düzeyde İngilizce bilen Özlü, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Müsteşarlığı'nda (SSM) sözleşmeli personel olarak göreve başladı. Zırhlı Muharebe Aracı ve Alt-Sistemleri Projelerinde çalışan Özlü, 1991-1992 yılları arasında CASA firması Proje ve Mühendislik Bölümü'nde Mühendislik İş Eğitimi aldı. 1993 yılında Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nda Uzman statüsüne yükseldi. 1994-1999 yılları arasında Zırhlı Muharebe Aracı Projesi'nde Proje Müdürü olarak çalıştı.

16- ELAZIĞ

ŞAHİN ŞEREFOĞULLARI

İŞADAMI – AMATÖR SPOR KULÜPLERİ FEDERASYONU BAŞKANI
 

ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI KİMDİR?

1980 yılında Elazığ'da doğdu. 

İlk, orta ve lise eğitimini Elazığ'da tamamladı. 

Üniversite eğitimini Fırat Üniversitesi Tarih bölümünde tamamladı. 

Akaryakıt istasyonu, İnşaat ve Güneş Enerjisi Sektörü alanında faaliyet gösteren aile şirketinde yönetici olarak görev yapmaktadır. 

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığı görevini yürütmektedir. 

Bir çok sivil toplum kuruluşunda görevler aldı. 

Evli olup, üç çocuk babasıdır. 

Ak Parti 27. dönem Elazığ 5. sıra milletvekili adayıdır.

17- ERZURUM

MEHMET SEKMEN

MEVCUT BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI
 

MEHMET SEKMEN KİMDİR?

1958 de Erzurum Pazaryolu Kılıççı Köyünde doğdu.İlkokula doğduğu köyünde başlayan Mehmet SEKMEN ,İstanbul Fatih İmamhatip lisesinden mezun oldu.İstanbul Üniversite İşletme Fakültesini bitirdikten sonra Ankarada Bankacılık ihtisasını tamamladı. Gençlik yıllarından bu güne kadar çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında aktif görevler aldı. Ülkenin yaşadığı siyasi tarihin en zorlu günlerini idrak eden ve bizzat o süreci yaşayan HER TÜRKİYE SEVDALISI gibi o da mefkuresinden asla vazgeçmeden istikrarlı bir biçimde bu hizmet sevdasını sürdürdü.

İş hayatına bir kamu bankasında yöneticilik yaparak başladı. 1985 yılından sonra Mali Müşavirlik ve özel sektörde holding finans yöneticiliği yaptı. Aktif siyasi hayatına Milli Gençlik Vakfı Kartal İlçe Başkanı olarak başladı. Ardından 1989 yılında Refah Partisi Kartal İlçe Başkanlığı görevine getirildi. 1992 yerel seçimlerinde Samandıra Belediye Başkanlığına seçildi. 27 Mart 1994 Yerel Seçimlerinde Kartal Belediye Başkanı oldu. 1999 seçimlerinde tekrar kazanarak Kartalda 2. Dönem Belediye Başkanı olarak hizmet etti. 10 yıl Kartal Spor Klübü Başkanlığı yapan SEKMEN, Kartal Sporun altyapısını kurarak aynı zamanda 2. Lig Klüpler Birliği Başkanlığı görevinde bulundu. Kartal Spor Güreş Klübü kurarak spor alanındaki hizmetlerine devam etti. 2002 yılında yapılan Genel Seçimlerde 22.Dönem İstanbul Milletvekilliğine seçildi. TBMM’de sırasıyla Plan Bütçe Komisyonu, Çevre Komisyonu ve Bayındırlık Komisyonunda görevler yaptı.

2003-2005 arası Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı Danışma Kurulu Üyeliği yaptı. 27 Temmuz 2007 seçimlerinde 23. Dönem İstanbul Milletvekilliğine seçildi. Bu zaman aralığında sırasıyla Güney Anadolu Bölge Koordinatörlüğü, ERZURUM’unda içinde olduğu Doğu Anadolu Bölge Koordinatörlüğü yaptı. Ak Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı ve Karadeniz Bölge Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu. Ak Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı ve Ege Bölgesi Koordinatörlünü yapmıştır. Eğitim ve bilimin önemine binaen akademik alanıda ihmal etmeyerek, bütün bu yoğunluğun arasında İktisat alanında Yüksek Lisansına devam etmektedir. Yaklaşık yirmibeş yıldır, ülke meselelerine kendisini adamış bir birey olarak; ömrünün çeyrek asrını fiili hizmetlerle geçirmiş, İstanbul gibi karmaşık ve sürekli büyüyen bir metropolde 3 dönem Belediye Başkanlığı yapmış, uluslararası belediyecilik kriterlerini görev yaptığı Belediye Başkankığı süresince cesurca uygulayan bir başkan olarak hafızalardaki yerini almıştır. İnançlı ve maneviyatı yüksek bir gençliğin bu ülke için neler yapabileceğini anlatmaya çalışmış ve gençlik eğitimine bu bağlamda büyük katkıları olmuştur. Evli 4 dört çocuk babasıdır.

18- GAZİANTEP

FATMA ŞAHİN

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI
 

FATMA ŞAHİN KİMDİR?

Fatma Şahin, 20 Haziran 1966 Gaziantep doğumludur. Babası Mustafa Kıymık, annesi Perihan Kıymık’tır. 2 kız 1 erkek kardeşin en büyüğüdür. İlköğrenimini İstiklal İlkokulunda, lise öğrenimini Kız Lisesinde tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya ve Metalürji Fakültesi’nden Kimya Mühendisi olarak mezun olmuştur. Okul bittikten hemen sonra özel bir şirkette İşletme Mühendisi olarak göreve başlamış, 18 yıl boyunca İşletme Mühendisi ve İşletme Müdürü olarak görev yapmıştır.

Evli ve 2 çocuk annesi olan Fatma Şahin, 2001 yılında Ak Parti Gaziantep İl Kurucu üyesi olmuş, 2002 seçimlerinde Gaziantep milletvekili seçilmiştir. 22. 23. ve 24. Dönem Gaziantep milletvekilliği görevinde bulunmuştur. 2007 yılında Ak Parti Kadın Kolları Genel Başkanlığı görevine seçilmiştir. Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu ve AB Uyum Komisyonu ile TBMM Töre-Namus cinayetleri ve Çocuklara Karşı Şiddeti Araştırma Komisyon’unda görev yapmıştır.

Fatma Şahin, 6 Temmuz 2011’de açıklanan 61. Hükümette, Aile ve Sosyal Politikalar Kurucu Bakanı olarak görev almıştır. Yürüttüğü bakanlık görevinden 26 Aralık 2013 tarihinde ayrılıp Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmuştur. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde 54,7%’lik oy oranıyla seçilerek, Türkiye’nin İlk Kadın Büyükşehir Belediye Başkanlarından biri olarak göreve başlamıştır.

19- GİRESUN

AYTEKİN ŞENLİKOĞLU

AK PARTİ GİRESUN İL BAŞKANI
 

AYTEKİN ŞENLİKOĞLU KİMDİR?

Giresun Abacıbükü İlkokulundan ve daha sonra 1990 yılında da Giresun İmam Hatip lisesinden mezun oldu. 1990 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı. 1995 yılında yatay geçiş yaptığı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1996 yılında Avukatlık stajını tamamladı. 1997 yılında serbest avukat olarak Giresun’da çalışmaya başladı. Ayrıca Açık Öğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümü 4. sınıfta okumaktadır. 2001 yılında AK Parti Giresun Kurucu İl Başkan yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı olarak görev alan Şenlikoğlu, daha sonra oluşan AK Parti İl yönetiminde de İl Teşkilat Başkanı olarak görev aldı.

2004 yılında İl Başkanı olarak görevlendirildi ve bu görevini 2006 yılına kadar 2 yıl sürdürdü. 2006 yılı haziran ayında Genel Başkanımızın da katıldığı kongrede görevini devretti. 2009 yılından sonra İl yönetimlerinde tekrar görev aldı, Yerel Yönetimler Başkanlığı ve Medya Tanıtım Başkanlığı görevlerini yürüttü.

2011 yılında Milletvekili aday adayı oldu. 2013 yılı Ekim ayında Giresun Merkez İlçe Başkanı olarak görevlendirildi.

Genel Merkezin Milletvekili aday adayı olacak kişilerin teşkilatlarda İlçe Başkanı yada İl Başkanı olarak görev almamaları yönündeki ilke kararı gereğince 07.12.2014 tarihinde yapılan 5. Olağan kongrede ilçe başkanlığına aday olmadı ve görevini devretti. Bir dönem Giresun Baro yönetiminde bulundu. Bazı dernek ve vakıflarda yönetim kurulu üyesi olarak görev aldı. Evli ve 4 çocuk babası olan Şenlikoğlu, halen Giresun’da serbest avukat olarak çalışmaktadır.

20- GÜMÜŞHANE

ERCAN ÇİMEN

GÜMÜŞHANE BELEDİYE BAŞKANI
 

ERCAN ÇİMEN KİMDİR?

Ercan Çimen'in Gümüşhane Belediyesi resmi internet sitesinde yer alan biyografisi şöyle:

Ercan Çimen, 1966’da Gümüşhane’de doğdu. İlk ve ortaöğretimini de aynı ilde tamamladıktan sonra “Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi” “İktisat” bölümünden mezun oldu. 

Mezuniyetinin ardından aile şirketi olan Çimenler Grup’ta yönetim kurulu üyesi olarak ticari hayata atılan Çimen, kurumsallaşmanın sağlanmasında önemli adımlar attı.

Hali hazırda Çimenler Grup yönetim kurulu üyeliği görevini yürüten Çimen, Grup bünyesindeki Çimenler Otel, Çimenler Kuyumculuk, Çimenler Otomotiv, Harşit Tur, Balyemez Konağı ve Ataç Konağı ile hizmet vermektedir. 

21- HAKKARİ

CÜNEYT EPCİM

HAKKARİ VALİ YARDIMCISI
 

CÜNEYT EPCİM KİMDİR?

"1981 tarihinde Amasya' da doğdu. İlk ve Orta Öğrenimini Samsun ve Amasya' da tamamladı. 2002 yılında Uludağ Üniversitesi İkdisadi ve İdari bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.

2004 yılında İçişleri Bakanlığı'nca açılan Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak 91. Dönem Konya Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Burdur - Çavdır, Afyonkarahisar Evciler ilçelerinde vekalet görevlerinde bulundu.

2005-2006 yıllarında İngiltere Manchester Üniversitesi' nde Dil Eğitimi ve İngiliz İdari  Sistemi üzerine eğitim aldı. 2015-2016 yıllarında İngiltere Coventry Üniversitesinde  MBA Internatıonal Human Resource Management programında MBA derecesi almıştır. Türkiye ve Ortadoğu  Amme İdaresi' nce düzenlenen 36. dönem Kamu Diplomasisi kursuna katılmıştır.

- 2007 - 2008 yıllarında Afyonkarahisar - Başmakçı Kaymakamlığı

    - 2008 - 2010 yıllarında Artvin - Ardanuç Kaymakamlığı

  - 2010 - 2014 yılları arasında Çorum - Mecitözü Kaymakamlığı görevlerinde bulundu.

  - 02/09/2014 tarihli müşterek kararname ile Hakkari Vali Yardımcılığı görevine atandı."

22- KAHRAMANMARAŞ

HAYRETTİN GÜNGÖR

TBB GENEL SEKRETERİ

CUMHURBAŞKANLIĞI YEREL YÖNETİM POLİTİKALARI KURULU ÜYESİ
 

HAYRETTİN GÜNGÖR KİMDİR?

Hayrettin Güngör, 1965 yılında Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde doğmuştur. Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden 1987 yılında mezun oldu. Polis Akademisi “Özel Eğitim Bölümüne” bir süre devam etti. Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Kamu Yönetimi Yüksek Lisans Programı’nı tamamlayarak “kamu yönetimi uzmanı” unvanını aldı. Kısa süre Mali Müşavirlik yaptı ve Türkiye Vakıflar Bankası’nda Mali Analist olarak bir süre çalıştı. 1990 yılında stajyer kontrolör olarak göreve başladığı İçişleri Bakanlığı’nda kontrolörlük, baş kontrolörlük gibi mesleğin belirli aşamalarını tamamladı ve uygulamada İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Kontrolörü olarak birçok belediye ve bağlı idarenin denetimi ve soruşturmasında bulundu. 2004 yılında getirildiği “İçişleri Bakanlığı Kontrolörler Başkanlığı” görevini 23.09.2008 tarihine kadar yürüttü. 23 Eylül 2008 tarihinden itibaren “Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği” görevini üstlendi. İçişleri Bakanlığı kontenjanından bir dönem (2006-2009) “Devlet Muhasebe Standartları Kurulu Üyesi” olarak görev yaptı. Maliye Bakanlığı öncülüğünde yürütülen “Kamu Mali Yönetimi Projesi”nde çalıştı, bu kapsamda 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, Analitik Bütçe Sınıflandırması ve Tahakkuk Esaslı Muhasebe sisteminin yerel yönetimlerde uygulanması çalışmalarını yürüttü ve ilgili yönetmelikleri, üçüncül mevzuatı, yerel yönetimlerin yeniden yapılanması kapsamında İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliklerini hazırladı. Yerel yönetimlerde norm kadro standardı çalışmalarında görev aldı. Avrupa Birliği “mali kontrol” müktesebat başlığında Brüksel’de yapılan tanıtıcı tarama ve detaylı tarama toplantılarına İçişleri Bakanlığını temsilen katıldı. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP)’nin yürüttüğü yerel yönetim reformunu destekleme projesi kapsamında; eğitim çalışmalarında yer aldı. “İl Özel İdaresi Bütçe ve Muhasebe Sistemi” , “İl Özel İdaresi Mevzuatı” ve “Belediye Bütçesi Nasıl İzlenir?” isimli yayınlanmış üç kitabı, “Bütçe-Muhasebe”, “Personel”, “İhale”, “Yönetim ve Yerel Yönetim Mevzuatı ile Uygulamaları” na ilişkin çok sayıda yayımlanmış makalesi bulunmaktadır. Kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, dernek ve vakıfların düzenlediği ulusal düzeyde çok sayıda eğitim seminerlerine çağrılı konuşmacı olarak katıldı. Ayrıca, birden çok uluslararası toplantıda konuşma ve sunum yaptı.

23- KARABÜK

BURHANETTİN UYSAL

AK PARTİ ESKİ MİLLETVEKİLİ / KARABÜK ÜNV. ESKİ REKTÖRÜ
 

BURHANETTİN UYSAL KİMDİR?

Burhanettin Uysal, 20 Haziran 1967'de Konya Ereğli'de doğdu. Baba adı Fahrettin, anne adı Şerife'dir.

Eğitimci; Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi ve Polis Akademisini bitirdi. Yüksek lisansını ve doktorasını Gazi Üniversitesinde tamamladı ve profesör oldu.

Emniyet Genel Müdürlüğünde Komiser Yardımcılığı ve Komiserlik, Bülent Ecevit Üniversitesi ve Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcılığı, Karabük Üniversitesinin 2 dönem Rektörlüğü ve YURTKUR Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu.
Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanvekili, AB Uyum Komisyonu Üyesi, AKPM Üyesi ve Asya Parlamenter Asamblesi Üyesidir.

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Uysal, evli ve 3 çocuk babasıdır.

24- KASTAMONU

TAHSİN BABAŞ

KASTAMONU BELEDİYE BAŞKANI
 

TAHSİN BABAŞ KİMDİR?

Tahsin Babaş 1967 Kastamonu doğumludur.

İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Kastamonu’da tamamlayan Tahsin Babaş sırasıyla Gazipaşa İlkokulu, Merkez Ortaokulu ve Kastamonu Teknik Lisesi’nde üniversite öncesi eğitim hayatını tamamlamıştır.

Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Programlar Mahalli İdareler Bölümü Ön Lisans Programı ile üniversitede öğrenim hayatına başlayan Tahsin Babaş, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olmuştur.

1989 yılında Kastamonu Belediyesi’nde memuriyet hayatına başlayan Tahsin Babaş, 1994-1999 yılları arasında Kastamonu Belediyesi Su Şebeke Şefi olarak vazifesini sürdürmüştür. Kastamonu Belediyesi’nin Kurucu KASKİ Müdürü olarak 1999 yılından itibaren belediyedeki görevine devam eden Tahsin Babaş, 2013 yılına kadar bu görevini başarı ile sürdürürken 2009 yılında KASKİ Müdürlüğü’ne ek olarak Fen İşleri Müdürlüğü görevini de teslim almış ve 2013 yılına kadar bu iki vazifeyi birlikte yerine getirmiştir.

Belediye Başkanı Tahsin Babaş; Konya Belediyeler Birliği Hizmet İçi Eğitim Semineri (2002), Zonguldak Belediyeler Birliği Belediye İmajının İyileştirilmesi Semineri (2005), Belediye İçin Uygulamalı Stratejik Plan Hazırlama (2005), Türkiye Belediyeleri Su Altyapı Programı (2005-2008), Çevre ve Orman Bakanlığı Evsel Atıksu Tesislerinin Finansman, Projelendirilmesi, İnşaatı ve İşletilmesi Aşamalarında Karşılaşılan Problemler ve Çözüm Önerileri (2007) gibi önemli eğitim programlarına katılarak önemli projeler gerçekleştirmiştir.

25- KAYSERİ

MEMDUH BÜYÜKKILIÇ

MELİKGAZİ BELEDİYE BAŞKANI
 

MEMDUH BÜYÜKKILIÇ KİMDİR?

25 Ekim 1953 tarihinde Kayseri/Develi'de doğdu. Kayseri İmam Hatip Okulu ve Bornova Suphi Koyuncuoğlu Lisesi'nden mezun oldu.

Yükseköğrenimini Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamladı. Nöroloji dalında uzmanlığını aldı. Niğde Devlet Hastanesi ve Kayseri SSK Hastanesi'nde uzman hekim olarak görev yaptı. Askerliğini Kıbrıs Girne Asker Hastanesi'nde Tabip Teğmen olarak tamamladı. Değişik sivil toplum örgütlerinde (İzmir MTTB, Hekimler Birliği Vakfı, Milli Gençlik Vakfı v.b.) yöneticilik ve başkanlık yaptı.

Aktif siyasete 1993 yılında Refah Partisi İl Başkanı olarak girdi. 1995 yılında yapılan genel seçimlerde 20. Dönem Kayseri Milletvekili seçildi. 1999 yılında FP'den Melikgazi Belediye Başkanı olarak seçilen Dr. Memduh Büyükkılıç, 2004, 2009 ve 2014 yıllarında Ak Parti'den belediye başkanı seçildi. Halen Melikgazi Belediye Başkanlığı görevini yürüten Büyükkılıç, evli ve üç çocuk babasıdır...

26- KIRIKKALE

MEHMET SAYGILI

KIRIKKALE BELEDİYE BAŞKANI
 

MEHMET SAYGILI KİMDİR?

1969 Yılında Hacı Kaya ve Aysel Saygılı’nın beşinci evlatları olarak dünyaya gelen Mehmet Saygılı, İlkokulu Tınaz İlkokulunda, Ortaokulu Atatürk İlkokulunda, Liseyi ise Kırıkkale Lisesinde tamamladı.

Mehmet Saygılı Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden 1990 yılında mezun oldu. 1990-1991 yılları arasında İngiltere’de Lisan eğitimi aldı. 1991–1992 yılları arasında askerlik hizmetini ifa etti.

1993 yılından itibaren merkezi Kırıkkale olan aile şirketinde ticari faaliyetine devam etti. 2009 yılında Adalet ve Kalkınma partisinde il genel meclis üyesi seçildi. Mehmet Saygılı 2011 yılında Kırıkkale İl Genel Meclisi Başkanı seçildi.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Ruhsatına sahibi olan Saygılı, Kırıkkale İli Tanıtma ve Kalkındırma Vakfı ( Kiktav ) kurucu üyeliği, Kırıkkale Üniversitesi Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği, Polis Hizmetlerini Güçlendirme Derneği Yönetim Kurulu üyeliği gibi Sosyal, Kültürel ve Yardım amaçlı pek çok dernekte üyelikleri bulunuyor.

Mehmet Saygılı 30 Mart 2014 Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisinden Kırıkkale Belediye Başkanı seçildi.evli ve üç çocuk babası.

27- KIRKLARELİ

BURAK SÜZÜLMÜŞ

İŞADAMI - KIRKLARELİSPOR BAŞKAN YARDIMCISI
 

BURAK SÜZÜLMÜŞ KİMDİR?

32 yaşında olan Burak Süzülmüş özel sektörde hizmet veren Süzülmüş Kardeşler şirketinin yönetitim kurulu üyesidir.

9,5 yıl da Kırklarelispor’da 2. Başkanlık görevini yürüten Burak Süzülmüş, bölgenin tanınmış iş adamlarından olarak biliniyor.

28- KİLİS

MEHMET ABDİ BULUT

KİLİS ESKİ BELEDİYE BAŞKANI
 

MEHMET ABDİ BULUT KİMDİR?

20 Ekim 1967 tarihinde Kilis‘te doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kilis’te tamamladıktan sonra Yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladı.Daha sonra Avukatlık Stajına müteakip askerlik hizmetini 1991 yılında 223 dönem Asteğmen olarak Konya Personel Okulu ve Milli Savunma Bakanlığı İnş.Eml. Daire Başkanlığında tamamladı.1993 yılından itibaren Kilis’te serbest Avukatlık yapmakta iken, 28 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde Kilis Belediye Başkanlığını kazandı.Evli ve 3 çocuk babasıdır. 

29- KOCAELİ

TAHİR BÜYÜKAKIN

BİLECİK VALİSİ
 

TAHİR BÜYÜKAKIN KİMDİR?

969 Kocaeli’nin Karamürsel İlçesinde dünyaya gelen Tahir BÜYÜKAKIN, Derince Turgut Reis İlkokulu, İzmit İmam Hatip Lisesi ve İzmit Endüstri Meslek Lisesi´nde ki eğitiminin ardından, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü´nden 1992 yılında mezun oldu.

1993 yılında Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü´nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlayan Tahir BÜYÜKAKIN, Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarını sırasıyla 1995 ve 2001 yıllarında İstanbul Üniversitesi´nde tamamladı. 2002 yılında Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü İktisat Politikası Anabilim Dalı Yrd. Doçent kadrosuna atandı. 2007 yılında bölüm başkan yardımcılığı görevine getirildi. ‘Makro iktisat’ bilim alanındaki çalışmaları ile 2013 yılında doçent unvanını alan Büyükakın'ın ekonomik krizler ve istikrar politikaları alanında da çalışmaları bulunuyor.

2005-2007 yılları arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne danışmanlık yapan Büyükakın Büyükşehir Belediyesi ve Su Kanal İdaresinin Stratejik Planını hazırlamıştır. 2007 yılı sonunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreter Yardımcısı olarak göreve başlamış ve 2014 yılına kadar bu görevi yürüttükten sonra Genel Sekreter olarak atanmıştır.

Tahir Büyükakın Bakanlar Kurulu'nun 13.06.2017 tarihli ve 2017/10458 sayılı Kararnamesi ve Cumhurbaşkanlığının onayı ile 21.06.2017 tarihinde Bilecik Valisi olarak atanmıştır.  İyi derece de İngilizce bilen Vali Büyükakın evli ve 3 çocuk babasıdır.

30 - MALATYA

SELAHATTİN GÜRKAN

BATTALGAZİ BELEDİYE BAŞKANI
 

SELAHATTİN GÜRKAN KİMDİR?

Selahattin Gürkan, 1958 yılında Malatya’da doğdu. İlk, orta ve lisesi öğrenimini Malatya'da tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi Bölümü ile, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat bölümü ve Bolu Eğitim Enstitüsü bölümleri mezunudur.

Vatani görevini tamamladıktan sonra 1979-1989 tarihlerinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı devlet okullarında öğretmenlik ve yöneticilik yaptı. Daha sonra Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü görevinde bulunan Gürkan, 1995-2001 yılları arasında MEB İlköğretim Müfettişi, 2001 ile 2003 yılları arasında Malatya İŞ- KUR İl Müdürü olarak görev yaptı.

2004 yılında seçildiği Battalgazi Belediye Başkanlığı görevini 2004 – 2009 (bağımsız) ve 2009 – 2013 (Ak Parti) dönemlerinde gerçekleştirdi. Üçüncü dönem Belediye Başkanlığı görevini 2014 yılı itibariyle hali hazırda sürdürmektedir.

Ayrıca Gürkan, Tarihi Kentler Birliği, Plan ve Bütçe Komisyon Başkanlığı görevi ile encümen üyeliği görevini yürütmektedir. 2010 tarihi itibariyle Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesidir. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik, Spor Klübü Başkanlığı görevlerinde bulunan Gürkan, birçok üniversitede Misafir Öğretim Üyeliği ile birlikte, Yerel Yönetimler, Göç, Sosyal Entegrasyon ve Uyum konuları başta olmak üzere çok sayıda panel ve konferansta konuşmacı olarak yer almıştır.

Evli ve 2 çocuk babasıdır.

31- NEVŞEHİR

RASİM ARI

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI – DAİRE BAŞKANI
 

RASİM ARI KİMDİR?

Rasim ARI, 1975 Nevşehir doğumludur. 1989 yılında eğitim görmeye başladığı Nevşehir İmam Hatip Ortaokulu’nun ardından 1993 – 1996 yılları arasında Pendik İmam Hatip Lisesi’nde eğitim görmüştür. 1996 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde lisans eğitimine başlarken 2001 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olmuştur. Konya Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yüksek lisansını tamamlamıştır.

2001 yılında Maltepe Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı olarak siyaset hayatına başlayan Arı, 2007 yılında AK Parti’den Nevşehir Milletvekilliği için Adaylığını koymuştur. 2002 yılında Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın Danışmanlığı görevine getirilmiş bürokrasi hayatına sırasıyla Devlet Bakanı Güldal Akşit ve Nimet Çubukçu’nun Danışmanı olarak devam etmiştir.

2011 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakanlık Müşavirliği’ne görevine atanan Arı, 2015 yılından itibaren atandığı Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Ülkemizde yaşayan Suriyeli mültecilerin sosyal uyumlarını arttırabilmek ve uluslar arası medya da mültecilerin durumuna dikkat çekebilmek adına mültecilerden oluşan takımların yer aldığı Yeşil Sahada Barış İçin Kardeşlik Turnuvası düzenlenmiştir. Bu projede Suriyeli mülteciler spor ile sosyalleşebilme imkânını bulurken çeşitli sponsorlar aracılığıyla mültecilere de destekler sağlanmıştır. Projenin sonunda ünlü futbolculardan oluşan karma takım Suriyeli mültecilerle gösteri maçına çıkmışlardır.

Ayrıca sporun birleştirici, bütünleştirici ve kaynaştırıcı gücü kullanılmak suretiyle, terör olaylarının yaşandığı illerde spora olan ilginin arttırılması, bölge gençliği ve halkının hem bireysel hem de toplumsal olarak gelişiminin sağlanması ve bölgenin sporla anılmasını sağlayabilmek adına “Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da Kardeşlik ve Spor Turnuvaları” hayata geçirilmiş ve her yaştan kesimin spora katılımı sağlanmıştır.

“Spor ile Hayata Gülümse” projesi kapsamında ise vatanları uğruna canlarını feda eden şehitlerimizin çocukları ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumundaki çocuklar spor müsabakalarına götürülerek sosyalleşebilmeleri, sportif faaliyetlerle ilgili hale gelebilmeleri ve duygusal açıdan desteklenebilmeleri amaçlanmıştır

Proje ülke genelinde ilgi ve merak uyandıran ve takip edilen bir sosyal sorumluluk projesi olarak sürdürülürken birçok spor kulübü de  “Spor ile Hayata Gülümse” Projesine destek vermiştir. Hayata geçirdiği birçok sosyal sorumluluk ve hareketlilik projesi toplumsal sorunlara çözüm üretilmesine katkı sağlamış yürüttüğü projeler hem ülke genelinde hem de yurt dışında dikkat çekmiş ve bir farkındalık oluşmasını sağlamıştır. Rasim ARI, Arapça ve İngilizce bilmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır

32- NİĞDE

EMRAH ÖZDEMİR

NİĞDE ESKİ İL BAŞKANI
 

EMRAH ÖZDEMİR KİMDİR?

AK Parti Niğde Belediye Başkan Adayı Emrah Özdemir, Niğde İl Başkanı olarak görevde bulunmuştu.

33- ORDU

HİLMİ GÜLER

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR ESKİ BAKANI
 

HİLMİ GÜLER KİMDİR?

Mehmet Hilmi Güler, 15 Temmuz 1949'da Ordu'da doğdu. Babasının adı Mehmet Bahaettin, annesinin adı İrfan'dır.

Dr. Yüksek Mühendis; ODTÜ Metalurji Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını aynı üniversitede tamamladı.

ODTÜ ve ADMMA Makine Mühendisliği Bölümü'nde Asistan ve Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. Türk Uçak Sanayii'nde (TUSAŞ) Proje Mühendisi ve Grup Başkanı, TÜBİTAK'ta Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürü, Etibank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı, Başbakanlık Başmüşaviri, ERDEMİR ve İGDAŞ'ta Yönetim Kurulu Üyesi ve Murahhas Aza olarak görev yaptı. AK Parti Kurucu Üyesi oldu.
22. Dönem Ordu Milletvekili. 58, 59 ve 60. Hükümetlerde Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanlığı görevini yürüttü.

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Güler, evli ve 2 çocuk babasıdır.

34- RİZE

RAHMİ METİN

RİZE ESKİ İL GENEL MECLİS BAŞKANI
 

RAHMİ METİN KİMDİR?

26 Kasım 1969 tarihinde Rize Merkez İlçede doğdu. İlk ve orta öğretimini Rize'de tamamladı. 1993 yılında Atatürk Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun olmuştur. 2012 – 2014 yılları arasında Erciyes Üniversitesinde Siyaset Felsefesi alanında Yüksek Lisans Tezini yaptı.

1993-2004 yılları arasında Rize'de özel bir dershanede Felsefe Grubu Öğretmenliği yapmış ve aynı zamanda ortağı olduğu dershanelerin Genel Müdürlük görevini yürüttü.

2004 yılında mahalli seçimlerde Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi seçilmiş ve 2009 yılına kadar Meclis Başkanlığı görevini yürüttü. 2009 mahalli seçimleriyle yeniden İl Genel Üyesi ve Meclis Başkanı seçilen Metin, bu görevini 2011 yılına kadar sürdürdü. 2011 yılından 2014 yılına kadar meclis üyeliği görevine devam etti.

Rize Üniversite Mezunları derneğinde (RUDER) 3 dönem başkanlık etmiş. Rize İlinde Üniversite Geliştirme Derneğinde 2009-2014 yılları arasında başkanlık etti.

Rahmi Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Kurucu üyesi ve Denetleme kurulunda üye olarak görev yapmakta, evli ve 4 çocuk babasıdır.

35- SAMSUN

MUSTAFA DEMİR

BAYINDIRLIK ESKİ BAKANI
 

MUSTAFA DEMİR KİMDİR?

Mustafa Demir, 18 Ocak 1961'de Trabzon Şalpazarı'nda doğdu. Babasının adı Hüseyin, annesinin adı Safiye'dir.

Mimar, Sanayici; Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesini bitirdi. 4 yıl kamu hizmeti yaptı. Mimarlık, yapı müteahhitliği ve ticaret işiyle uğraştı. Atakum Belediyesi Belediye Meclisi Üyeliği görevinde bulundu.

22 ve 23. Dönemde Samsun Milletvekili seçildi. 22 ve 23. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı olarak görev yaptı. 60. Hükümette Bayındırlık ve İskân Bakanlığı görevini üstlendi.

Demir, evli ve 5 çocuk babasıdır.

36- SİNOP

ALİ ÇÖPÇÜ

SİNOP İL BAŞKANI
 

ALİ ÇÖPÇÜ KİMDİR?

Ali Çöpçü teşkilata kendisini tanıtmak için yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı; 1981 Sinop Merkez doğumluyum. Orta ve Lise öğrenimimi Sinop merkezde tamamladım. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdim. Analiz, Denetim ve Muhasebe alanlarında 2 yıl aktif akademi eğitim merkezinde eğitim aldım. Evliyim. Stajer mali müşavir olarak muhasebe işi ile iştigal etmekteyim.

37- ŞANLIURFA

ZEYNEL ABİDİN BEYAZGÜL

AK PARTİ ESKİ İL BAŞKANI
 

ZEYNEL ABİDİN BEYAZGÜL KİMDİR?

1957 yılında Şanlıurfa'da doğan Zeynel Abidin Beyazgül, 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. 1985-1996 yılları arasında Avukat olarak görev yaptıktan sonra, 09.09.1996 tarihinde İncesu Noteri olarak mesleğe başlayan Zeynel Abidin Beyazgül, daha sonra sırasıyla Viranşehir 1'inci, Adıyaman 3'üncü, Adıyaman 1'inci ve Malatya 2'nci Noterliği görevlerini yürütmüş olup, 01.04.2013 tarihinde atandığı Şanlıurfa 5'inci Noterliği görevini halen sürdürmektedir.

Zeynel Abidin Beyazgül, aynı zamanda 2011-2012 yılları arasında Malatya Noter Odası Başkanı, 2012-2014 yılları arasında Türkiye Noterler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi olarak idari görevlerde bulundu.

38- ŞIRNAK

MEHMET YARKA

İŞ ADAMI – İNŞAAT
 

MEHMET YARKA KİMDİR?

AK Parti'nin Şırnak'tan aday gösterdiği Mehmet Yarka, bölgede iş adamı ve inşaatı sektörünün ileri gelenlerinden olarak biliyor. Yarka ayrıca, Şırnak Sanayi ve Ticaret Odası eski başkanı.

39- TEKİRDAĞ

MESTAN ÖZCAN

ZİRAAT MÜHENDİSİ – 24 HAZİRAN MİLLETVEKİLİ ADAYI
 

MESTAN ÖZCAN KİMDİR?

1973'te Tekirdağ'da doğdu.

Ziraat Mühendisi ve işletmeci; Trakya Üniversitesi'ni bitirdi. Özcanlar Ltd. Şti. Genel Müdürlüğü görevini yürütmüştür. Çeşitli sivil toplum örgütlerinde yönetici pozisyonunda görev aldı. Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı yaptı. Orta düzeyde İngilizce bilen Özcan, evlidir.

24 Haziran 2018 Genel Seçimleri AK Parti 27. Dönem Milletvekili Adayıdır.

40- YALOVA

YUSUF ZİYA ÖZTABAK

AK PARTİ YALOVA İL BAŞKANI - MALİ MÜŞAVİR
 

YUSUF ZİYA ÖZTABAK KİMDİR?

Yusuf Ziya Öztabak 02.01.1963 Rize’de doğumludur. 1989 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu.Yükseköğretimini müteakip Yalova’da mesleğe başladı ve halen Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi olarak mesleğini icra etmektedir. Çeşitli zamanlarda Yalova S.M.M.M Odası, Denetim, Disiplin ve Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde buldu. Ayrıca Uludağ Üniversitesi Yalova Meslek Yüksek Okulu’nda da ‘Misafir Öğretim Görevlisi’ olarak meslek dersleri verdi.

Yalova Yardım Derneği Başkanlığı görevinde bulundu; halen Yalova Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir. 2001 yılında Yalova Ak Parti Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı. Çeşitli sürelerle Mali ve İdari İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı, Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı ve Siyasi Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığıgörevlerinde bulundu. 2004-2009 Döneminde Yalova Belediye Meclis Üyesi olarak görev yaptı. AK Parti Meclis Grup Başkanlığı ve Belediye Başkan Vekilliği görevlerinde bulundu. 23.Dönem Genel Seçimlerinde Milletvekili Aday Adayı oldu. Evli ve 3 çocuk babası olan Öztabak, halen AK Parti Yalova İl Başkanı olarak görevini sürdürmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.