İktidara tepki! Asgari ücretli, emekli bu kiraları nasıl ödeyecek?

Son dönemlerde ev sahibi-kiracı anlaşmazlıkları gündemin üst sıralarında yer alıyor. Konu ile ilgili bir açıklama da milletvekilinden geldi…

İktidara tepki! Asgari ücretli, emekli bu kiraları nasıl ödeyecek?
Yayınlanma:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, ev sahibi-kiracı anlaşmazlıklarına dair açıklamalarda bulundu.

Kırıkkale’de ev kiralarının asgari ücrete yaklaştığını belirten CHP Kırıkkale Milletvekili Önal, asgari ücretlilerin ve emeklilerin bu şartlarda kira bedellerini ödeyemeyeceklerini kaydetti.

ahmet-onal.jpg

Önal’ın konuya dair yaptığı açıklama şöyle:

“Son zamanlarda yüksek enflasyon nedeniyle aşırı oranda artan kira fiyatları, kiracı ile ev sahipleri arasındaki sıkıntıların katlanarak artmasına sebep oldu; hatta yazılı ve görsel basında yer alan kiracı ile ev sahipleri arasında yaşanan şiddet ve cinayet haberleri toplumun büyük kesimini rahatsız etmeye devam ediyor.

Kırıkkale’de ortalama ev kiraları neredeyse asgari ücrete yaklaşmışken asgari ücretle ya da sadece emekli aylığıyla geçinmeye çalışan, çocuk okutan vatandaşlarımız bu kira bedellerini ödeyebilirler mi? Çalışan nüfusun büyük çoğunluğunun asgari ücretli olduğu, bunun yanında yaklaşık 55 bin emeklinin yaşadığı Kırıkkale’de artan kira fiyatları vatandaşlarımızı iyice canından bezdirdi.

Emekliye, asgari ücretliye hak ettiği zammı vermeyen iktidarınız kira fiyatlarının yüzde 200, yüzde 300 artması karşısındaki sessizliğini koruyor. Bu sorunu çözmesi gereken iktidar partisi ise yine vatandaşlarımızı görmüyor, duymuyor.”

Kaynak:Haber Kaynağı

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.