Fatih Erbakan'dan skandal ittifak açıklaması!

(YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, ittifak tartışmalarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Öncelikle seçimlere kendi adaylarıyla girmeyi planladıklarını belirten Erbakan, sağ blok içinde kurulacak yeni bir ittifaka sıcak baktıklarını dile getirdi.

Fatih Erbakan'dan skandal ittifak açıklaması!
Yayınlanma:

"BARAJ PROBLEMİ YOK"

Gelecek Partisi ile birleşme görüşmeleri yapan DEVA Partisi'nin Genel Başkanı Ali Babacan'ın ziyaretine değinen Erbakan, Yeniden Refah Partisi'nin güncel oy oranının baraj problemine neden olmadığını ve seçim sonuçlarının bunu gösterdiğini vurguladı. “Bugün oy oranı bakımından baraj problemi yok” dedi.

"AK PARTİ İLE BİR DAHA ASLA..."

2023 seçimlerinde AK Parti’ye destek verdikten sonra 2024 yerel seçimlerine tek başına gireceklerini belirten Erbakan, AK Parti ile yeniden bir araya gelme ihtimaline ilişkin, “Diyebiliyoruz, evet. Çünkü samimi yaklaşımımıza rağmen güvenimiz tamamen sarstı” ifadelerini kullandı.

OY ORANLARI VE SEÇMEN BEKLENTİLERİ

Partisinin oy oranına dair de açıklamalarda bulunan Erbakan, “Şu anda yüzde 7’nin bile üzerinde olduğunu düşünüyoruz” dedi. Sandığa gitmeyen seçmenlerin YRP’nin bu kadar oy alacağını tahmin etmediklerini savunan Erbakan, “Yerel seçimden bu yana oy oranımız ciddi şekilde yükseldi” dedi.

İTTİFAKA AÇIK KAPI

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde önceliklerinin kendi adaylarıyla katılmak olduğunu vurgulayan Erbakan, “Ama bir ‘üçüncü yol’ alternatifi Türkiye’de her zaman mümkündür” dedi. İttifak için İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi’ni işaret eden Erbakan, YRP'nin sağ muhafazakar bloğu toplamak gibi bir çalışmasının olmadığını belirtti.

Ali Babacan’ın nezaket ziyareti sırasında herhangi bir birleşme teklifinin gelmediğini de sözlerine ekleyen Erbakan, “Bizim herhangi bir partiyle birleşme düşüncemiz yok” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum