Fatih Erbakan’dan işçiye memura emekliye yüzde 100 zam sözü

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, esnaf ziyaretleri için geldiği İstanbul’un Pendik ve Sultanbeyli ilçelerinde halkın yoğun ilgisi ile karşılaştı.

Fatih Erbakan’dan işçiye memura emekliye yüzde 100 zam sözü
Yayınlanma:

5 bin 500 liraya yükseltilen asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığını söyleyen Erbakan, "Yani asgari ücretle çalışacaksın, terleyeceksin, aldığın asgari ücretle karnın bile doyurmak mümkün değil. Memur maaşları yoksulluk sınırının altında, en düşük emekli maaşı, açlık sınırının neredeyse yarısı kadar” şeklinde konuştu.

İktidara geldiklerinde ilk iş olarak işçiye, memura, emekliye gelir gelmez en az yüzde 100 maaş zammıyla işe başlayacaklarının sözünü veren Erbakan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Paylaşımda adaleti, yönetimde adaleti tesis edeceğiz. Biz geldiğimiz zaman hikaye anlatmayacağız, enkaz raporu okumayacağız, bahane, mazeret üretmeyeceğiz. 'Önce millet' diyerek dar gelirli 85 milyona adil şekilde bu kaynak aktarılacak. 1976-77’de Milli Görüş'ün ağır sanayi hamlesinde yaptığı gibi 10 milyonluk işsizler ordusu da 1 buçuk milyon üniversite diplomalı işsizlere, istihdam imkanını oluşturacağız.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.