'Etnik siyaset yapan ülkeye ihanet ediyor'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Etnik kimlik bağlamında ayrıldık. O yüzden birisi gelip size etnik siyaset yapıyorsa bilin ki bu ülkeye ihanet ediyor. Herkesin etnik kimliğine saygılıyız" dedi

'Etnik siyaset yapan ülkeye ihanet ediyor'
Yayınlanma:
Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Etnik kimlik bağlamında ayrıldık. O yüzden birisi gelip size etnik siyaset yapıyorsa bilin ki bu ülkeye ihanet ediyor. Herkesin etnik kimliğine saygılıyız" dedi.

Kılıçdaroğlu, Gaziantep'teki kanaat önderleriyle Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen buluşmada yaptığı konuşmada, Gaziantep'in Kurtuluş Savaşındaki mücadelesi, esnaf kültürü, sanayisiyle, üniversiteleriyle ve mutfak kültürüyle özel bir kent olduğunu söyledi.

Ancak Gaziantep'te yaşanan sıkıntıların tüm ülke genelinde yaşandığını ifade eden Kılıçdaroğlu, halka dokundukça "bin ah" işitildiğini savundu.

"Farklı düşüncelere saygı göstereceğiz"

Seçim bildirgelerini hazırlarken toplumun tüm kesiminden vatandaşlarla bir araya gelip, sorunlarını ve çözüm önerilerini öğrendiklerini ve projelerini buna göre hazırladıklarını anlatan Kılıçdaroğlu, seçim bildirgesinde yer alan bazı vaatleri hatırlattı.

İnsanların derdini televizyonlara çıkıp anlatamadığını, "neden çözülmüyor" diye hakkını arayamadığını iddia eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Korkunun egemen olduğu bir yapıda insanlar düşüncelerini rahatlıkla ifade edemez. Bunu kaldıracağız. Kılıçdaroğlu sözü. Herkes düşüncesini rahatça, özgürce söyleyecek. Farklı düşüncelere saygı göstereceğiz. Bir siyasetçinin alkışa değil, eleştiriye ihtiyacı vardır. Eksiğimizi aksi halde nasıl öğreneceğiz. Üreten insana saygı göstermemiz lazım. Hangi görüşten veya kimlikten olursa olsun, üretenin önündeki tüm engelleri kaldırmaya söz veriyorum. Bu seçimler çok önemli. Bu seçimler, diğerleri gibi değil. Eski algılarınızı bir tarafa bırakın, bu seçimlere düşünerek gidelim. Kendimizi de çevremizi de Türkiye'mizi de sorgulayarak sandığa gidelim. 13 yılda geldiğimiz nokta bu. İktidar hiç bir mazeret üretemez. Gerçi üretiyorlar, 'şu beni kandırdı, bu kandırdı' diyorlar ama siz çocuk değilsiniz. Oy istediniz ülkeyi yöneteceğiz diye, millet de oy verdi. Adam gibi yönetseydiniz. Tek başına yönetiyordunuz. Devleti siz yönetiyorsunuz, herkesi siz tayin ediyorsunuz. Hangi mazeretten söz ediyorsunuz?"

"Etnik kimlik bağlamında ayrıldık"

Etnik siyaset konusunda katılımcılara uyarılarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Etnik kimlik bağlamında ayrıldık. O yüzden birisi gelip size etnik siyaset yapıyorsa bilin ki bu ülkeye ihanet ediyor. Herkesin etnik kimliğine saygılıyız. Herkesin kimliği kendi şerefidir, o şeref aynı zamanda bizim de şerefimizdir. Biz insanı Allah'ın yarattığı en değerli varlık olarak kabul edip başımızın üstüne koyarız. Din tartışılmaz, inanç üzerinden siyaset olmaz. Kim size gelip inanç üzerinden siyaset yapıyorsa bilin ki dünyanın en sahtekar adamı, bu kadar açık. İnanç, insanların manevi dünyasının zenginliğidir. Kimin daha iyi Müslüman olduğunu kim bilebilir. Toplumu ayrıştırıp böldüler. Birleşmemiz lazım. Nasıl Kurtuluş Savaşında tek yürek olduysak, 1 Kasım'da da tek yürek olmamız lazım" diye konuştu.

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.