Erdoğan’dan ilk koalisyon mesajı

Seçim sonrası ilk kez konuşan Erdoğan seçimlerle ilgili çok önemli mesajlar verdi ve hükümetin bir an önce kurulması çağrısında bulundu.

Erdoğan’dan ilk koalisyon mesajı
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ATO’da düzenlenen 4. Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni’ne katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, 7 Haziran sonrası ilk mesajını da vermiş oldu.

Seçimler sonrasında ortaya çıkan tablo ile ilgili, artık herkesin ‘’Ben’’ değil ‘’Biz’’ demesi gerektiğini ve egolarını bir kenara bırakması gerektiğini söyleyen Erdoğan, mevcut kazanımların kaybedilmemesi için bir an önce hükümetin kurulması gerektiğinin altını çizdi. Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’ni hükümetsiz kim bırakırsa bunun hesabını ne millete ne de tarihte veremeyeceğini söyledi.

ÇOK BÜYÜK KAZANIMLAR ELDE ETTİK

Türkiye’nin 12 yılda çok büyük kazanımlar elde ettiğini ve dün açıklanan büyüme rakamlarının da Türkiye’nin geldiği noktayı çok iyi özetlediğini söyleyen Erdoğan, ‘’ Türkiye 2015’in ilk çeyreğinde elde ettiği büyüme ile bu alanda dünyada 14. Sırada yer alıyor. Kesintisiz 22 çeyrektir büyüyen Türkiye’nin bu istikrarı sürdürmesi gerekiyor.’’

EGOLAR BİR KENARA BIRAKILIP HÜKÜMET KURULMALI

2023 hedeflerinin herhangi bir partinin değil, Türkiye’nin hedefleri olduğunu da söyleyen Erdoğan, ''Türkiye’yi başsız ve hükümetsiz bırakanlar, egolarına yenilenler milletimize bunun hesabını veremez. O yüzden herkes egolarını bir kenara bırakmalı ve yasal süre içerisinde hükümet kurulmalıdır.'' diye konuştu.

''BEN'' DEĞİL ''BİZ'' DEMELİYİZ

Konuşmasının devamında siyasi alanda yaşanan hiçbir gelişmenin Türkiye'nin elde ettiği kazanımları yok etmemesi gerektiğini de vurgulayan Erdoğan, ''Hiçbir siyasi ''Ben'' deme hakkına sahip değildir. ''Biz'' demelidir. Türkiye’nin doğrudan milletin kararı ile seçilmiş Cumhurbaşkanı olarka bunun bilincindeyim. Dün parlementonun en yaşlı üyesi olması hasabiyle Deniz Baykal ile görüştüm. Çünkü devam eden yatırımlarımız var. Buradaki aksamalar milletime kaybettirir. Şahsımın da kendilerinin de buna yardımcı olmaları gerektiğini söyledim.'' dedi.

Seçim günü sandığa giden her vatandaşıma teşekkür ederim. Demokrasi ile övünen hangi ülkelerde bu derece yüksek bir katılım olmuyor.  Ortaya çıkan sonuç milletin iradesidir. Herkes saygı göstermelidir. Bu tabloyu herkesin doğru bir şekilde doğru okumalı. Bu tablo kesinlikle hükümetsiz kalma anlamına gelmemelidir.

Türkiye seçim gününe kadar başka bir tabloı ile karşı karşıyaydı. Bu dönemi en sağlıklı ve hasarsız bir şekilde geçirmelidir. Tüm siyasi partileri sorumluluk almaya davet ediyoru. Bu ülkenin istikrarsızlık dönemlerinde yaşadığı sıkıntıları ve ödediği bedelleri çok iyiy biliyorum o yüzden böyle bir şey olmaması için elimden gelen çabayı gösteriyor ve göstermeye devam ediceğim. Umutlarını Türkiye’deki kaos ortamına bağlamış tüm odaklar hayal kırıklığına uğrayacaktır.

Batı medyasının seviyesiz açıklamalarının çirkin bulduğumu buradan açıklamak zorundayım. Bu tahammülsüzlüklerine bakınca Allah’ıma hamd olsun ki doğru yolda olduğumu görüyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.