'Erdoğan'a yeni hükümetimizi bugün takdim edeceğim'

Başbakan Davutoğlu, "Bugün inşallah Cumhurbaşkanımıza yeni hükümetimizi takdim edeceğim, erken seçim startının en somut adımı atılmış olacak" dedi

'Erdoğan'a yeni hükümetimizi bugün takdim edeceğim'
Yayınlanma:

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında yaptığı konuşmada, "Bugün öğleden sonra inşallah Cumhurbaşkanımıza yeni hükümetimizi de takdim edeceğim, bir anlamda erken seçime gidiş startının en somut adımları da atılmış olacak" dedi.

"Bugün Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edeceğim hükümet ile de geçici bir hükümet havasında çalışmayacağız" diyen Başbakan Davutoğlu, "Hani 'bu geçici bir hükümettir, tam da puslu havadır, puslu havalarda meydana çıkalım' diyen çakallar varsa hiç hesap etmesinler biz onları o çakallara bırakmayız bu meydanları." ifadelerini kullandı.

'4 yıllık hükümet gibi çalışacağız'

Başbakan Davutoğlu, "1 Kasım'a da giderken sanki 4 yıllık hükümet gibi çalışacağız. Milletimiz bu anlamda rahat etsin" dedi.

"Bahçeli'nin 'Hayır' dediğini unutmasınlar"

Davutoğlu, Bakanlık teklifini kabul eden MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'e yönelik eleştirilere ilişkin, şunları kaydetti:

"Bugün Sayın Türkeş'e saldıranlar, iftira edenler, hakaret edenler, onun devlet adamlığı, ahlakı karşısında onu neredeyse manevi bir lince maruz bırakanlar, Sayın Bahçeli'nin görüşmemizde geri kalan 4 opsiyona, oraya giderken 5 opsiyonumuz var demiştim, 4 opsiyona da birer birer 'Hayır' dediğini unutmasınlar. Hayır ve ret politikalarını yürüttü Sayın Bahçeli. Şimdi de Sayın Türkeş'i reddediyorlar, etmeye çalışıyorlar, ihraç talebiyle. Allah aşkına, devletin ve milletin çağrısına 'evet' demiş olan kim olursa olsun, onu kim reddederse etsin, millet reddetmez."

"Piyonları santranç tahtasının dışına itmek şart"

Davutoğlu, terör örgütlerine yönelik operasyonların sürdüğünü belirterek, "Bu güvenlik ve huzur operasyonu kesinlikle ülkemizin ve vatandaşlarımızın bir kesimine yönelik değildir. Türkiye'yi ve huzurumuzu tehdit eden herkese yönelik olarak bu hamleyi başlattık. Bu bir zaruretti, geçmiş dönemlerden de ders alarak her seçim sonrası harekete geçen bu piyonları satranç tahtasının dışına itmek şarttır. Bu konuda da hiç kimsenin tereddütü olmasın" diye konuştu.

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.