Davutoğlu, Konya'da konuştu: Bizim derdimiz iktidar olmak değil!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Konya’da yaptığı konuşmasında, “Bizim derdimiz iktidar olmak değil. Bizim derdimiz iktidarı bu milletin hak ettiği bir devlet haline dönüştürmek, milletimizin iktidarının peşinde olmak” dedi.

Davutoğlu, Konya'da konuştu: Bizim derdimiz iktidar olmak değil!
Yayınlanma:

Gelecek Partisi Konya İl Başkanlığı, 2'nci Olağan Kongresini Hilton Otel’de gerçekleştirdi.

Düzenlenen kongreye katılım oldukça yoğun olurken, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da katıldı.

Kongrede açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu şunları söyledi:

“Gelecekle ilgili kaygılar artmış, devletin içinde de çok ciddi sorunlar baş göstermiş. Şimdi Selçuklu Devleti’nin başkentinden sesleniyorum; Devlet kurmakla iktidar kurmak arasında fark bulunuyor. Biz Konyalılar, Selçuklu başkenti de devletin nasıl kurulduğunu biliriz. İktidarımızı değil devletimizi düşünürüz.

Bazıları ise iktidar kurmaktan, iktidar korumaktan devlet kurmaya, devlet korumaya vakit bulamazlar. Bizim derdimiz iktidar olmak değil. Bizim derdimiz iktidarı bu milletin hak ettiği bir devlet haline dönüştürmek, milletimizin iktidarının peşinde olmak. Bunu söylerken hamasetle söylüyor değilim.

Eğer bir ülkede bir seçkin grup 700 milyar Türk lirasını 2 yıl içinde küçük bir azınlığa faiz olarak aktarmışsa, buna karşı çiftçilerimize sadece 50 milyar Türk liralık bir destek vermişse, bu ülkede tarımın çökmesi, bu ülkede izmihlalin çöküşün kaçınılmazdır.

Kur korunmalı mevduattan 700 milyar alan o seçilmiş taife, o iktidarlar yakınları ne ürettiler? Buğday tarlasında mı çalıştılar? Şeker pancarının kahrını mı çektiler. Mısır fiyatı ne olacak diye mi düşündüler? Makine başında mı terlediler? Geleceğim ne olacak diye herhangi bir aile kaygısı mı taşıdılar? Hayır. Ellerinde vergisi çoğunun ödenmemiş paraları gitti. Böyle giderse tarımın çökmesi kaçınılmaz.

Konya'da manevi değerlerden bahsedeceksiniz, ‘biz gidersek, Saraybosna düşer, biz gidersek Bağdat düşer, biz gidersek Kudüs düşer, biz gidersek Gazze düşer’ diyeceksiniz, Gazze düştüğünde 45 gün hiçbir şey yapmayacaksınız. Öyle mi? İktidar tam 18 gün sustu. Biz gidersek Gazze düşer diyen iktidar, 18 gün başta Sayın Cumhurbaşkanı ve herhangi bir yetkili İsrail'e karşı net bir tavır almadı. Biz mazlumun yanındayız sonuna kadar.”

Haberlerin size WhatsApp aracılığıyla ulaşması için aşağıdaki linki tıklayıp Anadolu'da Bugün Son Dakika sistemine dahil olabilirsiniz.

ANADOLU'DA BUGÜN WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

Kaynak:Haber Kaynağı

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.