Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sona erdi. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan, gündemdeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Kabinenin 72'nci toplantısını gerçekleştirdiklerini belirten Erdoğan, toplantıda öncelikli olarak okullarda güvenliğin artırılmasına yönelik çalışmaları ele aldıklarını söyledi.
Geçen hafta Manisa'nın Turgutlu ilçesinde meydana gelen olaydan etkilenen çocuklara geçmiş olsun dileklerini ileten Erdoğan, tedavileri devam eden 3 çocuğa acil şifalar diledi. Erdoğan, Osmaniye'de yeğeni tarafından öldürülen öğretmene de Allah'tan rahmet diledi.
Son Kabine Toplantısı'ndan bu yana yoğun bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Erdoğan, yurt içinde toplu açılış törenleri, yurt dışında ise uluslararası toplantılarla Türkiye'nin hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.
“Milletin hakkına el uzatan karşısında bizi bulur”
Fon soruşturmasına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, 17 Eylül'den bu yana gündemde olan konunun Kabine Toplantısı'nda ayrıntılı şekilde ele alındığını bildirdi.
Adalet Bakanı ile Hazine ve Maliye Bakanı'nın konuya ilişkin kapsamlı sunum yaptığını aktaran Erdoğan, soruşturma kapsamında şimdiye kadar atılan adımlar hakkında Kabine üyelerine bilgi verildiğini söyledi.
Erdoğan, fon soruşturmasına ilişkin yaklaşımını şu sözlerle ifade etti:
“Her kim milletin hakkına, hukukuna, malına, mülküne el uzatırsa karşısında bizi bulur, devletimizi. Kimse bizi başkalarıyla karıştırmasın. Kimse bizi milyarlarca liralık yolsuzlukları savunmak için meydan meydan, şehir şehir dolaşanlarla mukayese etmesin.”
“Biz onlara benzemeyiz” diyen Erdoğan, vatandaşların hakkının korunmasının öncelikleri olduğunu belirterek, “Bizim kırmızı çizgimiz aziz milletimizdir. Milletimiz söz konusu olduğunda da tavrımız bellidir. Biz ne hak yeriz ne de vatandaşın hakkının yenilmesine göz yumarız” ifadelerini kullandı.
Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hele hele başkaları gibi hak yiyenleri savunma yoluna asla gitmeyiz. Aramızdaki fark işte budur.”