CHP’ye, Saadet Partisinden ziyaret

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş ve il yönetim kurulu üyeleri ziyaret eden Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam ve il başkan yardımcıları ülkenin ekonomik sorunlarını, Covit-19 pandemesinde Konya’daki artışı, normalleşme süreciyle siyasal gelişmeleri konuştular.

CHP’ye, Saadet Partisinden ziyaret
Yayınlanma:
Güncelleme:

Saadet Partisi(SP) Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdülkadir Karaduman ziyarette iktidarın ekonomi politikasının yanlışlarının üzerinde durarak, “Ülkemizde iktidarla ekonomik bağlantıları olanlar yanlışları eleştirmiyor. Ancak iktidarla ekonomik bağlantıları olmayanlar konuşarak, sorunları gündeme taşıyorlar. Bugüne kadar T.C. hükümetlerinin bütün birikimlerini satarak, ülkemizin geleceğini ipotek altına aldılar. Normalleşmeyle birlikte test sayılarını azaltarak, vaka sayılarının düşürdüler. Ekonomik hayatın devamı için normalleşme süreci başlamalıydı.  İktidar normalleşme sürecini başlatmasına rağmen gelişen süreci disipline edemedi. Vaka sayılarının artışı da bunun göstergesidir. Bunun yanında ekonomiye de iyi yönetemediler.  Gelinen noktada halkımızın iktidarın yanlışlarına ve siyasete bakışında bizim açımızdan olumlu değişlerimler var. Bu değişimi hızlandırılması ve iktidarın yanlışlarını yeterince halkımıza anlatılması için hazırlıklarımızı yaparak, eksikliklerimizi gözden geçirmeliyiz. CHP’yi yalnızlaştırmaya çalışıyorlar. Milliyetçilik iktidarı sevmek değil, milleti ve devleti sevmektir. Halkımızı doğruya doğru, yanlışa yanlış diyebilecek yapıya el birliğiyle getirmeliyiz” dedi. 

Pandemi Sürüce İyi Yönetilemedi

SP Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam pandemi sürecinde iktidarın çalışmalarının yetersizliğine dikkat çekerek, “Pandemi de devlet vatandaşlardan kendi önlemini alsın anlayışla hareket ediyor. Bu işin zararımı karımı olduğu belirsiz bir durumda olup, hükümet tarafından muhasebesi yapılmıyor. Asker uğurlamaları ve düğünlerde tedbirler yeterince yerine getirilmedi. Tedbirleri arttırmak ve takip etmek çok mu zordur? Tedbirlere uyulması noktasında toplumu bilinçlendirmek gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

SP İle Uyumlu Çalışmalarımız Devam Edecek

SP’nin ziyaretinden memnun kaldıklarını belirten CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, “ Ülkemizde ve dünya genelindeki pandemi sürecinde iktidar tarafından alının tedbirler kapsamında SGK primleri ve vergiler ertelendi. Ama normalleşme süreciyle birlikte vatandaşlar şimdi SGK primlerini ve vergilerini nasıl öderiz telaşı içindedir. Ekonominin iyi yönetilmediği ülkemizde vatandaşlarımız ne yapabilir ki?  Ekonominin durumu iyi olmadığı gibi, içler acısıdır. Şehrimizin tarım ve sanayi de üretim potansiyeli oldukça yüksek olmasına rağmen, insanların çoğunluğunun yaşam standartlarının düşük olduğunu görüyoruz. Bu standart düşüklüğü de kabul edilir bir durum değildir. Konyalıların yaşam standartları daha yükseğe çıkartılmalıdır. Konya siyasal anlamda kolay kolay alışkanlıklarını değiştirmiyor.  Yanlışını ve hatasını eleştirse de iktidara yine destek vermeye devam ediyor.  Son günlerde iktidar yanlışlarının üzerine bir yanlış daha ekleyerek, çalışanların kıdem tazminatına göz koydu. Bunun yanında baroları bölmeye çalışıyor.  İşçi ve emekçilerin kıdem tazminatlarına dokunulmaması ve hukukun üstünlüğüne hizmet etmeyecek olan çoklu baro sistemine de karşıyız. Bunun mücadelesine devam edeceğiz. SP ile olan uyumlu çalışmamız devam edecektir. Ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum” diyerek, sözlerini bitirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.