CHP Konya Milletvekili Bektaş'tan dikkat çeken 'israf' değerlendirmesi

Cumhuriyet Halk Partisi Konya Milletvekili Barış Bektaş, 2022 yılı Sayıştay raporlarındaki ‘usulsüzlüklere’ ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP Konya Milletvekili Bektaş'tan dikkat çeken 'israf' değerlendirmesi
Yayınlanma:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Barış Bektaş, 2022 yılı Sayıştay raporlarındaki ‘usulsüzlüklere’ ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sayıştay raporlarının iktidar tarafından karartıldığını ifade eden CHP Konya Milletvekili Bektaş, sarayın yalnızca iletişim harcamasının 1,5 milyar TL olduğunu söyledi.

CHP’li Bektaş’ın değerlendirmeleri şu şekilde:

“Sayıştay önemli bir kurum. O da Anayasa Mahkemesi gibi aslında tarihi bir kurum. Siyasi partileri Anayasa Mahkemesi için denetleyen bir aparat. Ama maalesef Sayın Cumhurbaşkanı, Varlık Fonu altında bütün Türkiye’nin en ‘paralı’ kurumlarını Sayıştay denetimi dışına çıkarttı ve bize artık Sayıştay denetimi noktasında raporların çok sıkıntılı geldiğini söyleyebilirim.

En son sarayın iletişim harcamaları kabaca 1,5 milyar TL olarak geldi. Geçtiğimiz yıl bu iletişim harcamalarının neler olduğu başlıklar halinde kuruşuna kadar sıralanıp gelmiş. Şimdi bir karartma yapıldığını görüyorsunuz. Bir milletvekili olarak ben burada ne tarz bir denetim yetkisine sahip olabilirim?

Yani bunun ne kadar iletişimin hangi birimine harcanmış, hangi yollarla ihaleye verilmiş, bunları kimler yapmış, bunların sayısal raporlarında teferruatlı bir şekilde yer alması gerekirken, bunların artık kapatıldığını düşünüyoruz.

Saray rejimi örtülü ödenekle, örtülü ödeneğin yetmediği yerde varlık fonuyla, varlık fonunun da yetmediği yerde Sayıştay raporlarını karartmasıyla dev bir israf rejimidir; Sarayın sadece iletişim için 1,5 milyar TL harcaması bu israf rejiminin en bariz göstergesidir.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.