Konya
Parçalı bulutlu
3°
Aksaray
Açık
3°
Karaman
Parçalı az bulutlu
4°
Ara
reklam
Anadolu'da Bugün Politika CHP Konya Milletvekili Bektaş: "Adalete güven yok, çeteler büyüyor!"

CHP Konya Milletvekili Bektaş: "Adalete güven yok, çeteler büyüyor!"

CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, Türkiye’de yeni nesil çetelerin adalete güvenin yok olması ve ekonomik krizlerin derinleşmesinin ürünü olduğunu vurguladı.

MUHABİR: Alara Çifçi
Okunma Süresi: 2 dk

CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, Türkiye’de adalete güvenin sarsıldığı ve ekonomik krizlerin derinleştiği bir dönemden geçildiğini belirterek, bunun doğal sonucu olarak çeteleşme ve organize suçun katlanarak büyüdüğünü söyledi.

Bektaş, TBMM’de yaptığı açıklamada, “Adına yeni nesil çeteler denilen suç örgütleri en çok gençlerimizi ve çocuklarımızı tehdit ediyor. Bu kanlı çeteleşme sorunu, adalete güvenin yok olduğu, adaletin en iyi sonuçta dahi telafisi imkansız derecede geciktiği ve sokağın kendi kanununu yazdığı bir ortamın ürünüdür” dedi.

Milletvekili, iktidarın ve temsilcilerini eleştirenler konusunda hızlı işleyen yargı sistemine rağmen, toplumu tehdit eden diğer suçlarda pasif kalınmasının ve adaletin alınıp satılabilir bir şey olduğu hissiyatının yerleşmesinin çeteleşmeyi artırdığını vurguladı.

Bektaş, söz konusu çetelerin çizgi film karakterlerinden isim aldığını ve çoğu zaman suça sürüklenen çocukları kullanarak küçüklerin infaz rejiminin avantajlarından yararlandığını ifade etti.

Ayrıca, iktidarın topluma fakirliği kader olarak dayatmasının, ücretsiz eğitim ve istihdam başta olmak üzere fırsat eşitliğini ortadan kaldırmasının, çocuklar ve gençlerin düzgün şartlarda yaşam sürme umutlarını yok ettiğini belirten Bektaş, “Eskiden fakir bir ailenin çocuğu da iyi bir eğitimle dikey geçiş umudu taşırdı, ama siz bu umudu yok ettiniz” dedi.

CHP’li Bektaş, gençlerin ve çocukların geleceğini güvence altına almak için adalet ve fırsat eşitliğinin sağlanması gerektiğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *