CHP Karaman Milletvekili Ünver'den TBMM'de sert çıkış: Esnafın vergi yükünü kaldırın!

CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, “Akaryakıttaki fahiş zamlar başta taşımacı ve nakliyeci esnafı olmak üzere tüm vatandaşların belini büküyor. Esnafın kullandığı akaryakıttan vergi yükü kaldırılmalı” dedi.

CHP Karaman Milletvekili Ünver'den TBMM'de sert çıkış: Esnafın vergi yükünü kaldırın!
Yayınlanma:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, TBMM’de akaryakıt fiyatlarının yüksekliğine değindi.

Fiyatların yüksekliğinden dolayı geçtiğimiz günlerde Karaman’daki dolmuşçuların kontak kapatmak zorunda kaldığını söyleyen CHP Karaman Milletvekili Ünver, esnafların kullandığı akaryakıttan ÖTV ve diğer vergi yüklerinin kaldırılması gerektiğini ifade etti.

Ünver’in açıklaması şu şekilde:

“Geçen yıl 7,5 lira olan motorin fiyatı bu yıl yüzde 330 zamla 30 lirayı aştı. Dünya piyasalarında 80 dolar civarında olan ham petrol fiyatıysa yaklaşık yüzde 50 artışla 110-120 dolar seviyesine yükseldi. Her zamdan sonra dışarıyı işaret eden iktidar yetkilileri, müsebbibi oldukları krizi ‘Kriz yok’ diyerek geçiştirmeye çalışıyorlar. Ülkedeki fahiş zamların sebebi AKP iktidarıdır. Akaryakıttaki fahiş zamlar başta taşımacı ve nakliyeci esnafı olmak üzere tüm vatandaşların belini bükmektedir.

Geçtiğimiz günlerde ilim Karaman’da dolmuşçu esnafı kontak kapatmak zorunda kaldı. AKP’nin fahiş zamları taşımacı esnafı ile yerel yönetimleri ve halkı karşı karşıya getirerek toplumsal barışı tehdit eder hâle gelmiştir. Yapılması gereken, özellikle nakliyeci esnafının kullandığı akaryakıttan ÖTV ve diğer vergi yüklerini kaldırmaktır, iktidarı göreve davet ediyorum.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.