CHP Beyşehir ve Ereğli’de kongre heyecanı: İlçe başkanları belli oldu

CHP, Beyşehir ve Ereğli'de kongre heyecanı yaşandı. CHP Beyşehir İlçe Başkanlığı görevine yeniden Sefa Akar seçilirken, CHP Ereğli İlçe Başkanı Nejat Türktaş da güven tazeledi

CHP Beyşehir ve Ereğli’de kongre heyecanı: İlçe başkanları belli oldu
Yayınlanma:

Konya Haber: CHP Beyşehir İlçe Başkanlığının 38. Olağan İlçe Kongresinde tek listeyle yapılan seçimde mevcut Başkan Sefa Akar, 100 delegenin 61 oyunu alarak, yeniden CHP Beyşehir İlçe Başkanı seçildi.

Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezinde yapılan kongreye CHP Beyşehir İlçe Başkanı Sefa Akar, ilçe yönetim kurulu üyeleri, İl Başkanı Bekir Yaman, il yönetim kurulu üyeleri, delegeler, partililerle demokratik kitle örgütleri temsilcileriyle partililer katıldı. Kongrenin divan Başkanlığını önceki dönem CHP Beyşehir ilçe Başkanı Rıdvan Şenyurt yaptı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan CHP Beyşehir İlçe Başkanı Sefa Akar, “Biz bir aileyiz. Partimizden hiçbir yere gitmiyoruz. Gidecek olanlar varsa gitsinler. Kongrelerden ve tartışmalardan partimizi kurtarırsak iktidar oluruz. Bizler genç, pırıl pırıl ve çalışkan bir ekip ile delegelerimizin karşısına çıkıyoruz. Yeni dönemde görev almayan tüm arkadaşlarıma verdikleri katkı oranında istisnasız teşekkür ediyorum. Görev ekibimize verilirse CHP bayrağını ilçemizde ileriye taşımak için var gücümüzle çalışacağımızın bilinmesini isteriz. İl delegasyonunda 16 arkadaşımızla geliyoruz ve deneyim ile dinamizmi harmanlamaya çalıştık. İl başkan adaylarımıza şunu rahatlıkla söyleyebilirim; kaba tabirle “asker” bir delege listesi ile gelmeyeceğiz. İlkesel tercihler ve yukarıdaki saydığımız çekinceler çerçevesinde oy kullanacağız. İl başkan adaylarımıza ültimatom tadında bir ricamız var; 2024 yerel seçimlerinde biz aday çıkaracağız, ortaya kazanma vizyonumuzu koyacağız ve çalışacağız. Bu ekip, ittifak, görevlendirme, strateji vb. hiçbir söylemi kabul etmeyecektir. Cumhuriyet Halk Partili CHP’ye verecektir oyunu. Biz edilgen değil artık etken olmak istiyoruz” dedi.

CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman konuşmasında bütün partililerinden gurur duyduğunu belirterek, “Konuşmacıların söyledikleri çok değerlidir. İl başkan adayı olarak da karşınızdayım. 31 ilçe başkanımızla, ilçe yöneticilerimizle ve bütün partililerimizden gurur duyuyorum. Emeklerinden ve mücadelelerinden dolayı da teşekkür ediyorum. Önümüzde yerel seçimler var. Gidilmedik yer bırakmayacağız. Yerel seçimlerde başarılı olacağız. İlçe kongremizde göreve gelecek olan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

Daha sonra CHP Konya İl Başkanı adaylarından Dursun Kaplan, Şerife Tunç, Bayram Çalık ve diğer konuşmacıların ardından yapılan seçimde, 100 delegenin 61 oyunu alan Sefa Akar, Yeniden CHP Beyşehir ilçe başkanı seçildi.

EREĞLİ’DE TÜRKTAŞ GÜVEN TAZELEDİ

CHP Ereğli İlçe Başkanlığı’nda da kongre heyecanı yaşandı. 38. CHP Ereğli İlçe Kongresine tek liste ile gidilen seçimlerde Nejat Türktaş yeniden ilçe başkanı oldu.

Türktaş, “Kongremize katılan tüm delegelerimize teşekkür ediyorum. Yeni seçilen arkadaşlarımı da tebrik ediyorum” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.