Çelik’ten yeni anayasa açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, anayasa çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, Cumhur İttifakı’nın kendi çalışmasını, ortak bir çalışma haline getireceğini bildirdi.

Çelik’ten yeni anayasa açıklaması
Yayınlanma:
Güncelleme:

Çelik, “Bu çerçevede baktığımızda, bizim çalışmamız AK Parti açısından muhtemelen bayram sonrasında 1-2 toplantı daha gerçekleştikten sonra tekamül etmiş olur. Daha sonra Cumhur İttifakı içerisinde bunu bir tek metin haline getirme ile ilgili bir çalışma muhakkak yapılacaktır. Ondan sonra da kamuoyuyla tabii ki paylaşılacaktır. Bayram sonrasında bir iki toplantıyla birlikte artık son aşamasına geldi. AK Parti açısından kendi yapacağı çalışmanın şekillenmesi, ondan sonra Cumhur İttifakı'nın bu tek metin üzerinde vereceği karar ortaya çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE İŞGALCİ DEĞİL”

Kabil Havalimanı ile ilgili gelişmeleri değerlendiren Çelik, “NATO oradan çekiliyor. Eğer Kabil Havaalanı bir şekilde korunmazsa büyük sıkıntılar ortaya çıkar. Bu çerçevede Türkiye, diğer diplomatik misyonların oradan çekilmemesi için bütün taraflarla görüşüyor. Taliban'ın açıklamasında birtakım olumsuz ifadeler var. Bunun bir iletişim kazası olduğunu değerlendirmek istiyoruz. Türkiye işgalci bir güç değildir. Afgan halkının dostu olan bir güçtür. Nihayetinde Türkiye orada bulunursa Afganistan'ın meşru temsilcilerinin daveti üzerine bulunacaktır. Tabii ki Taliban dahil olmak üzere bütün unsurlarla bu görüşmeler gerçekleştirilecektir. Biz, Afgan halkının yararına olan bir çerçevede orada bir faaliyet yürüteceğiz. Şimdiye kadar yürüttüğümüz faaliyetlerin dışında bir faaliyet değil” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.