Çelik: Türkiye kimsenin göçmen kampı değil

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Türkiye ölümden kaçan insanlara kucak açar. Bunun istismar edilmesine kesinlikle müsaade etmeyiz. Türkiye, hiç kimsenin göçmen kampı değildir” dedi

Çelik: Türkiye kimsenin göçmen kampı değil
Yayınlanma:
Güncelleme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin tarihte olduğu gibi, bu kişilere bugün de kucak açacağının altını çizen Çelik, “Birilerinin bunu istismar etmesine de hiçbir şekilde müsaade etmeyiz. Türkiye, ne bir takım kimselerin düşündüğü gibi transit geçiş noktasıdır ne de bu istismar edenlerin söylediği gibi göçmen kampı falan değildir. Birilerinin Avrupa’daki birtakım ırkçıların yaptığı gibisinden insanları hedef göstermesine de müsaade etmeyiz. Aynı şekilde kendisinin göçmen olduğunu söyleyip de milletimize karşı aşırı ifadeler kullanan bazı tipler sosyal medyada gözüküyor. Bunlara karşı da hukuk içerisinde gereği yapılır. Burada bir ucu tutup öbür uca savrulmak durumunda değiliz, insani olan ne ise, ahlaki olan ne ise orada duracağız. Burada ölümden kaçana sahip çıkana sahip çıkmamak ahlaki olmaz. Ölümden kaçana sahip çıkacaksınız ama birilerini sandığı gibi burayı bir göçmen kampı gibi değerlendirmek de hiçbir şekilde kabul etmeyeceğimiz bir durumdur. Bundan daha fazla bir göç yükü kaldıracak durumda da değildir Türkiye” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN SINIR HAKİMİYETİ YÜKSEKTİR”

Çelik, şu yönde ya da bu yönde marjinal yaklaşımlara asla teslim olunmayacağını yineleyerek, “Türkiye’nin sınırları birtakım videolar falan gösteriliyor, delik deşikmiş gibi. Türkiye’nin sınır hakimiyeti yüksektir. İçişleri Bakanlığımızın yaptığı çalışmalar çok yüksek standartta. Dolayısıyla o şekildeki iki taraflı istismara da müsaade etmeyeceğimiz bir tablo söz konusudur. Afganistan ya da dünyanın başka bir yerindeki bu siyasi gruplar, resmi, gayriresmi gruplar, resmi ya da fiili gruplar. Türkiye, bunların hepsiyle görüşerek, orada bir pozisyon alma şeklinde bir tecrübeye de sahiptir. O süreçler yürüyor” şeklinde konuştu.

“YENİ TEDBİRLER ALACAĞIZ”

Çelik, yangınla mücadeleyi sekteye uğratmaya, fitne ateşini körüklemeye çalışanların yeni metotlarını da gördüklerini belirterek, bu konulara ilişkin ilgili birimlerin notlarını aldığını, hem şu anda hem de bundan sonra karşılaşılacak krizlere ilişkin ‘etkili mücadele nasıl verilir’in tespitlerini ortaya koyduklarını aktardı. Esas olanın, sahada vatandaşın yarasını sarmak olduğunu vurgulayan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bütün gençlik kollarımız, Cemre gruplarımız, fedakar kadın kollarımız, arkadaşlarımız, Genel Başkan Yardımcımız Erkan Bey'in koordinasyonundaki teşkilatlar, il başkanlarımız ve sahaya giden, orada günlerce kalan, her yere ulaşmaya çalışan milletvekili, genel başkan yardımcısı, bakan arkadaşlarımız burada tek bir kaygıyla hareket ediyorlar, vatandaşımızın yanında olmak, yangınla mücadeleye katkı sağlamak ve maalesef başkaları tarafından üretilmiş fitne ateşini söndürmek. Bu konuları da değerlendirdik, yeni tedbirler alacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.