‘Başta Suriyeliler olmak üzere mülteci sorununu çözeceğiz’ (Özel Haber)

IYI Parti Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Oğuz Şimşek, “ Türkiye’de ve Konya’mızda ciddi bir mülteci sorunu var. Mülteci sorununu çözmek için projelerimizi hazırlıyoruz” diye konuştu.

‘Başta Suriyeliler olmak üzere  mülteci sorununu çözeceğiz’ (Özel Haber)
Yayınlanma:

IyI Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Oğuz Şimşek Yerel seçimlere ilişkin gazetemize özel değerlendirmelerde bulundu. Şehircilik ve mimarlık alanında çok fazla ülkede ve çok farklı uluslararası firmalarda çalıştığını belirten Şimşek Konya’nın şehir dokusuna farklı bir vizyon getireceğini belirtti.  Başkan seçildiği taktirde ilk hedefinin istihdamı arttırmak olduğunu söyleyen Oğuz Şimşek, “Ülkemiz çok ciddi bir ekonomik krizin eşiğinde bulunuyor. Her gün iflas eden ya da konkordato ilan eden firmalarımızın hali ortada. İşsizler ordusuna her geçen gün yenileri ekleniyor ve işsiz sayısı artıyor. Bundan dolayı ilk hedefimiz istihdamı arttıracak olan projelere yönelmek olacak” diye konuştu.

“KONYA’NIN EN BÜYÜK SORUNU SAMİMİYETTEN UZAK İDARECİLERİNİN BULUNMASI”

Konya’nın samimiyetten uzak idareciler tarafından yönetiliyor olmasını en büyük sorun olarak nitelendiren Şimşek “Mevlana’nın ‘Ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol’ düsturuyla hareket edebilirsek birçok sıkıntının üstesinden geliriz. Samimiyet ve liyakat sahibi insanlar artık yönetimlerde yer almıyor. Son dönemde AK Parti iktidarıyla birlikte liyakatsiz ve samimiyetten uzak yandaşlar hep bir yerlere geldiler. Biz hiçbir hizmetimizde ‘ben yaptım oldu’ gibi düşüncede bulunmayacağız. Çünkü ben yaptım oldu gibi düşünceler, ya yandaşa çıkar sağlamak içindir ya da insanların kendi egosunu tatmin etmek içindir. Biz yapacağımız bütün projelerde uzman kişileri birebir muhatap alacağız. Bunun için de yapacağımız bütün projelerimizde meslek odaları, sivil toplum örgütleri, dernekler, sendikalar ve üniversiteler ile birlikte ayağı yere sağlam basan projeler yapacağız” ifadesinde bulundu.

Başkan seçilmesi durumunda Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir kooperatifleşmeye gideceklerini belirten Oğuz Şimşek, “Belediyemiz içerisinde kuracağımız şirketler ve kooperatiflerle üreticinin, ürettiği ürününün toplanmasında, paketlenmesinde, pazarlanmasında ve markalaştırılmasında her zaman yanlarında olacağız. Ayrıca hiçbir projede 2 yıl boyunca kar gözetmeyeceğiz. Kriz döneminde çiftçimize ve üreticimize destek olmak için var gücümüzle yanlarında olacağız” şeklinde konuştu.

“MÜLTECİ MESELESİNİ SALT BİR SORUN OLARAK GÖRMÜYORUZ”

Mülteci meselesini salt bir sorun olarak görmediklerini ve mülteci sorununu çözmek için projeler hazırladıklarını söyleyen Oğuz Şimşek konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Biz mülteci meselesini salt bir sorun olarak görmüyoruz. Mülteci sorunu asayiş, haksız rekabet ve çevre kirliliği gibi sorunları da beraberinde getirmektedir. Dolayısıyla mülteci sorununa bir çözüm getirdiğimiz takdirde bu sorunların hepsine ortak bir çözüm bulmuş olacağız. Mülteci esnafların açacakları iş yerlerinde işletme ruhsatı alabilmeleri için en az 5 komşu Türk esnaflardan muvafakatname  almalarını isteyeceğiz.  Bununla haksız rekabeti biraz olsun önlemiş olacağız. Genel kapsamda Birleşmiş Milletler ’in tüm dünyada uyguladığı mülteci sorunu çözümünün bir benzerini Konya’mızda uygulamak istiyoruz. Bununla birlikte Konya Büyükşehir Belediyesi’nin toplam borcunun sadece yüzde 3’lük bir kısmıyla 100 binleri bulan mülteci sorununu aşmayı planlıyoruz. Konya’da mültecilerin kendilerini misafir olarak hissedebilecekleri ve Konyalı hemşerilerimizin de mültecilerimizin bir gün kendi memleketlerine döneceklerini bildikleri günleri görebilecekleri projeleri hazırlıyoruz ”

“BÜTÜN YABANCI TABELALARI KALDIRACAĞIZ”

Belediye başkanı olduğumuz zaman Arapça tabelalar başta olmak üzere yabancı bütün tabelaları kaldıracağız diyen Şimşek, “Franchising almış esnafımızın tabelaları hariç tüm yabancı tabelaları indireceğiz ve hepsinin Türkçe olmasını sağlayacağız. Biz hiçbir hizmetimizde ‘ben yaptım oldu’ gibi dir düşünceye kapılmayacağız. Çünkü ‘ben yaptım oldu’ gibi düşünceler, ya yandaşa çıkar sağlamak içindir ya da insanların kendi egosunu tatmin etmek içindir” dedi.

İçinde bulunduğumuz ekonomik krizde Konyalı vatandaşa yardımcı olabilmek için su fiyatlarında da gerekli düzenlemeleri yapacağını belirten Oğuz Şimşek,  “Zamanında faturalarını ödeyemeyen abonelerimizin kapanan su saatlerinin açma ve kapama bedellerini yarı fiyatına düşüreceğiz. Ayrıca su faturalarında bulunan atık su ücretlendirmesini de faturalarımızdan kaldıracağız. Ayrıca makam aracı saltanatına son vereceğiz. Ulaşımda tek ücretle merkezde en uzak noktalara ulaşımı sağlayacağız ve alt gelir gruplarını destekleyeceğiz ” şeklinde konuştu.

“KONYA’NIN ULAŞIM PROBLEMİNİ ÇÖZECEĞİZ”

Şu an Konya’daki ulaşımın 30 yıl geçmişte kalan bir zihniyetle uygulandığını söyleyen Şimşek, Ulaşım için yapmayı düşündüğü projelerini şöyle açıkladı: “Toplu ulaşımdaki hafif  raylı sistemde ana halter olan Selçuk Üniversitesi’nden Alâeddin aktarmalı, Karatay Adliyesi’ne kadar olan ana hatta ringlerle bağlantılar düşünüyoruz. Bugüne kadar hiç kimsenin gündeme getirmediği Sanayi Bölgesi’nin Beyhekim Hastaneler bölgesinin Ve Meram’ın ana arterdeki hafif raylı sistemle entegre olacak ringlerle birbirine bağlayacak bir proje düşünüyoruz. Ulaşımda tek ücretle merkezde en uzak noktalara ulaşımı sağlayacağız ve alt gelir gruplarında yer alan vatandaşlarımıza toplu ulaşımda indirim yapacağız. Aynı zamanda sanayi bölgesinde Ulaşım problemini çözeceğiz ve sanayicilerimizin bir nefes alabilmesi için ulaşım için kendilerine çözüm önerilerinde b ulunacağız. Bütün sanayicilerimizin ortak şikâyeti olan servis konusunda toplu taşımaları sanayi bölgelerine ulaştırarak yardımcı olacağız. ”

İçinde bulunduğumuz ekonomik krizde Konyalı hemşerilerimize yardımcı olabilmek için   su fiyatlarında gerekli düzenlemeleri yapacağız diyen  Oğuz Şimşek, “Zamanında faturalarını ödeyemeyen abonelerimizin kapanan su saatlerinin açma ve kapama bedellerini yarı fiyatına düşüreceğiz. Ayrıca su faturalarında bulunan atık su ücretlendirmesini de faturalarımızdan kaldıracağız” ifadesinde bulundu.

“BİZİM BOŞA HARCAYACAK BİR KURUŞ PARAMIZ YOK”

Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın bazı projelerinin yerinde olduğunu ama birçok eserde yandaşlarına kolaylık sağladığını belirten Şimşek, Selçuklu Kongre Merkezi’nin değerinin çok üstünde yapıldığını söyledi. Uğur İbrahim Altay, Kongre Merkezi’ni iki kongre merkezi maliyetine yaptığını iddia eden Şimşek “Bu milletin parasına yazıktır.  Selçuklu Kongre Merkezi bir yandaşa kiraya verildi. Düşünün ki Kongre Merkezi ihaleye çıkmadan 7 gün önce bir şirket kuruluyor ve işletmesi oraya veriliyor. Buradan da açıkça görülüyor ki yandaşlara özel bir kiralama yapılmış. Bizim boşa harcayacak bir kuruş paramız yok. Ayrıca Akyokuş’a neye hizmet ettiği belli olmayan bir köprü yapıldı. Köprüyü Uğur İbrahim Altay yapmadı ama en azından onun çıkıp bunu eleştirmesi gerekir. Uğur İbrahim Altay, Tahir Akyürek zamanında yapılmış yanlışlar hakkında suskun kalıyorsa samimiyetini sorgulamak gerekir. Düşünsenize Akyokuş’a iki tane köprü yapılıyor. İlk yapılan köprü  yüksekliği tutmadığı için yıkılıyor ve yıkılan bu köprünün malzemelerinin nereye gittiği belli değil. Yani neye hizmet ettiği belli olmayan bir köprüye iki köprü parası masraf yapıldı.  Sayıştay’ın bu konudaki raporları da ortada. 14 yıldır üstünde düşünülen bir metro projesi var. 14 yılda bir metronun uygulama projesi çıkmaz mı ? Biz bu metro projesinin üstüne gideceğiz ve metroyu Konya’mıza kazandıracağız. Biz Konya olarak 5 ya da 10 yıllık projeler değil, 50 yıllık veya daha uzun ömürlü projeler yapmalıyız. Dolayısıyla yatırımlarımızı bu ölçüde yapacağız” şeklinde konuştu.

Özel Haber : Müslüm Evci

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.