Başkan Tozoğlu, Ekmeğe Gelen Zamdan Sonra Belediyeyi Göreve Çağırdı

İYİ Parti Konya İl Başkanı Av. Gökhan Tozoğlu, Konya’da ekmeğe gelen 20 kuruşluk zammın arkasından bir açıklama yaparak, Büyükşehir Belediyesi’nin “Halk Ekmek” uygulamasına geçerek, durumu iyi olmayan vatandaşlara yardım etmesi gerektiğini dile getirdi.

Başkan Tozoğlu, Ekmeğe Gelen Zamdan Sonra Belediyeyi Göreve Çağırdı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Konya'da 200 gram ekmeğe 20 kuruş zam yapılarak fiyatı, 1 lira 20 kuruştan 1 lira 40 kuruşa yükseltildi. Zamma ilişkin açıklama yapan Konya Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honca, “Biz yeni fiyatlara zam değil, fiyat ayarlaması diyoruz. Bu fiyat yıl sonuna kadar yaptığımız bir fiyat düzenlemesi. 2021 yılı için düşündüğümüz ekmek fiyatı 1 lira 75 kuruş” ifadelerini kullandı.

“HALK EKMEK ŞEKLİNDE BİR YÖNTEMLE DAR GELİRLİ UCUZ EKMEĞE ULAŞABİLİR”

Konuyla ilgili İYİ Parti Konya İl Başkanı Av. Gökhan Tozoğlu da ekmekteki girdi maliyetlerine işaret ederek Konya Büyükşehir Belediyesi’ne seslendi. Tozoğlu, “Şehrimizde ekmeğe 20 kuruş zam yapılarak ekmek, 1,20 TL'den 1,40 TL'ye çıkmış durumda. Yapılan bu zam özellikle dar gelirli ve kalabalık nüfuslu aileler için bir maliyet oluşturuyor. Elbette ki üreticinin işi de kolay değil. Girdi maliyetleri çok arttı. Bu anlamda alternatif bir çözüm olarak şehrimizde 90'lı yıllarda uygulanan ‘Halk Ekme’" şeklinde bir yöntem ile özellikle dar gelirli ailelerimizin ucuz ekmeğe ulaşmaları temin edilebilir. Konya Büyükşehir ve ilçe belediyelerini bu konuda inisiyatif almaya davet ediyorum. Hemşehrilerimiz için atılması gereken mecburi bir adım olarak görüyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.