Bana baronu söyle, sana partini söyleyeyim!

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman; “Saadet Partisi olarak, kutuplaşma siyasetine karşı olduğumuzu ısrarla ifade ediyoruz; ‘Bana baronu söyle, sana partini söyleyeyim.’ gibi bir anlayışı yerleştirecek olan çoklu baro düzenlemesine karşıyız.” dedi.

Bana baronu söyle, sana partini söyleyeyim!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam ve il başkan yardımcıları Konya’da birtakım temaslarda bulundu.

KONYA’DAKİ VAKA SAYISINI VE ALINAN ÖNLEMLERİ TAKİP EDİYORUZ!

Karaduman ve beraberindeki heyet ilk olarak geçtiğimiz günlerde kurultay sonucu yeniden göreve seçilen CHP İl Başkanı Barış Bektaş’ı ziyaret etti. Bektaş’a tebriklerini ileten heyet, özellikle Konya’da büyük bir artış gösteren covid-19 vaka sayısı ve önlemler hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulundular. Bektaş, kendisini ziyaret eden heyete memnuniyetini dile getirdi.

ÇAVUŞCUGÖL’DEKİ KAMUSALLAŞTIRMA SÜRECİNİ TAKİPTEYİZ!

Karaduman ve beraberindeki heyet, bir diğer tebrik ziyaretini ise İYİ Parti Konya İl Başkanlığı’na yeniden seçilen Av. Gökhan Tozoğlu’na gerçekleştirdi. Heyet, görüşme sırasında Ilgın Çavuşcugöl’deki kamulaştırma kararıyla ilgili İYİ Parti yönetiminin gerçekleştirmiş olduğu çalışmalar hakkında bilgi aldı. Karaduman, konuyu yakından takip ettiğini belirtti. Tozoğlu, heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

VAKIFLAR, TOPLUM DÜZENİNİN OLMAZSA OLMAZIDIR!

Karaduman ve beraberindeki heyet, İYİ Parti ziyaretinin ardından Konya Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Osmanlı’yı da ziyaret etti. Vakıfların, inancımızın gereği ve toplum düzeninin olmazsa olmaz bir işleyiş mekanizması olduğunu belirten ve vakıf kültürünün önemine dikkat çeken Osmanlı, ziyaretlerinden dolayı heyete memnuniyetini belirtti.

BARO DÜZENLEMESİNİN KARŞISINDAYIZ!

Karaduman ve beraberindeki heyet son olarak Konya Baro Başkanı Mustafa Aladağ’ı ziyaret etti. Konya Barosu’nun barolarla ilgili yasa düzenlemesi hakkındaki görüşlerini dinleyen heyet, kendi görüşlerini de baro başkanı Aladağ’a bildirdi. Aladağ, bu düzenlemenin yanlış olduğunu ve Konya Barosu olarak karşısında olduklarını belirtti. Karaduman ise baro düzenlemesiyle ilgili; “Meclise getirilen düzenleme ile üye sayısı 5 binden fazla olan illerde ikinci bir baro kurulmasını mümkün kılacak olan bu düzenleme; iktidarın Türkiye’de sivil ya da resmi fark etmeksizin her alanı kontrol altında tutma amacının ortaya çıkardığı bir ihtiyaçtır. Düzenlemeyle birlikte muhalif-yandaş barolar oluşabilecek ve güçlü baro yapısı zayıflayarak kontrol edilebilir hale gelebilecektir. Çoklu meslek örgütü yapısı Türkiye’de kutuplaşmayı derinleştirecek ve yapısal yeni sorunlara yol açacaktır. Saadet Partisi olarak, kutuplaşma siyasetine karşı olduğumuzu ısrarla ifade ediyoruz; ‘Bana baronu söyle, sana partini söyleyeyim.’ gibi bir anlayışı yerleştirecek olan çoklu baro düzenlemesine karşıyız. Baroları bölüp parçalayacak düzenlemeler değil, avukatların ihtiyaçlarını karşılayacak düzenlemeler üzerinde çalışılması gerektiğini söylüyoruz.” dedi. Aladağ, ziyaretlerinden ve baro düzenlemesine ilgilerinden dolayı heyete teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.