Bahçeli'den sığınmacı çıkışı

Suriyeli sığınmacıların ve Afgan göçünün tartışıldığı bir dönemde MHP Lideri Devlet Bahçeli’den dikkat çeken bir çıkış geldi. Suriyelilerin gönderilmesinden yana olduklarını vurgulayan Bahçeli, “Bayram için gidenlerin dönmesine de gerek yok” dedi. Bahçeli, "Düzensiz göç, adı konulmamış bir istiladır" ifadesini kullandı. İşte o açıklamanın detayları…

Bahçeli'den sığınmacı çıkışı
Yayınlanma:
Güncelleme:

MHP Lideri Devlet Bahçeli Türkgün gazetesine konuştu. Türkiye’de bulunan Suriyeli sığınmacıların durumuna ilişkin çok çarpıcı açıklamalar yaptı.

Sığınmacıların Türkiye’nin misafiri olduğunu vurgulayan Bahçeli, “Göç etmelerine neden olan vahim olaylar durmadan onları kapı dışarı etmek, insanlıkla izah edilemez, inançlarımızla örtüşmez” dedi.

BAHÇELİ’DEN “SIĞINMACI” AÇIKLAMASI

Ancak sığınmacıların sonsuza kadar Türkiye’de kalmasına da karşı olduklarını vurgulayan Bahçeli, “Biz ilkesel olarak ülkemizde geçici statüde bulunan yabancı ülke vatandaşlarının, güvenli ve huzurlu şekilde tekrar kendi ülkelerine gönderilmesinden yanayız. Suriyeliler bize emanettir, buna diyeceğim bir şey yoktur. Ama ilanihaye burada kalmaları mümkün değildir” diye konuştu.

“GİDEBİLENLER SURİYE’DE KALSIN”

“Türkiye’ye sığınanları ölüme gönderemeyiz” diyen Bahçeli, ancak imkanı olanların da gitmesi gerektiğinin altını çizdi. Bayram için ülkelerine geçen Suriyeli göçmenleri örnek olarak gösteren Bahçeli, “Şu da var ki, bayram münasebetiyle kendi ülkelerine gidebilenlerin, bu gidişlerinde sorun yaşamayanların geri dönüşlerine de lüzum yoktur” dedi.

“PLAJDA KEYİF SÜRENLER TEPKİ TOPLUYOR”

Vatanı için savaşan Suriyelilerle ülkelerini terk edip sefa sürenlerin oluşturduğu çelişkiye dikkat çeken Bahçeli şunları söyledi: Bir yanda ülkesi için canını ortaya koyanlar varken, diğer yanda sığındığı ülkenin plajlarında keyif sürenler doğal olarak maşeri vicdanda sorgulanmaktadır. Bu çelişki tepki toplamaktadır.

"İSTEDİKLERİ YERE GİDİP YERLEŞMESİNLER"

MHP Lideri Bahçeli, sığınmacıların kontrol ve denetimden uzak istedikleri yere gidip yerleşmelerine de sınırlama getirilmesi gerektiğini vurguladı. İstanbul’un yanı sıra Kilis ve Gaziantep gibi sınır illerinde vatandaşların durumdan şikayetçi olduğuna dikkat çeken Bahçeli, “Gettolaşmaya, şiddet ve asayişsizlik olaylarının yayılmasına, huzursuzluğun genişlemesine müsaade edilmemelidir.” Dedi

"ÇOK SAYIDA AFGANI NASIL HAZMEDERİZ?"

Afgan göçünün oluşturabileceği risklere de dikkat çeken Bahçeli, Suriyelilerden sonra yeni bir göç dalgasının başlamasının Türkiye’nin demografik istikbali açısından tehdit olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: Düzensiz göç, adı konmamış bir istiladır, demografik yapımıza kumpastır. Suriyelilerden sonra çok sayıda Afgan’ı nasıl kabul ederiz, nasıl hazmederiz, iyi düşünmek lazım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.