AK Parti Konya Milletvekili Usta: Dünya sessiz kalsa da biz kalmayacağız

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, “AB ülkeleri, sınırlarına ulaşmaya çalışan sığınmacıları türlü zulümlerle geri püskürtürken yaklaşık 2 binin üzerinde mültecinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Dünya bu zulme sessiz kalsa da biz kalmayacağız” dedi

AK Parti Konya Milletvekili Usta:  Dünya sessiz kalsa da  biz kalmayacağız
Yayınlanma:
Güncelleme:

İngiltere’de yayımlanan bir gazete, Covid-19 salgını esnasında Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin sınırlarına ulaşmaya çalışan göçmenleri geri püskürtmek için yasa dışı faaliyetlerde bulunduğunu ve bu yüzden en az iki bin göçmenin hayatını kaybettiğini öne sürdü. Gazete, yaptığı analizin, sivil toplum kuruluşları tarafından raporlanan olaylara Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı kurumların veri tabanına dayandığını bildirdi. Buna göre pandeminin ortaya çıkışıyla AB ülkelerinin geri gönderme uygulamalarının sıklığı arttı. İtalya’daki Palermo Üniversitesi’nde iltica hukuku profesörü olan Fulvio Vassallo Paleologo, “Son raporlar, Avrupa’ya ulaşmaya çalışan göçmenlerin ölümlerinde bir artış olduğunu ve aynı zamanda, AB ülkeleri ile Libya gibi AB üyesi olmayan ülkeler arasındaki işbirliğinin arttığını ve bunun birkaç kurtarma operasyonunun başarısızlığına yol açtığını gösteriyor. Pandeminin başlangıcından bu yana denizde meydana gelen ölümler, doğrudan veya dolaylı olarak Avrupa’ya açılan tüm kapıları kapatmayı amaçlayan AB’nin yaklaşımıyla bağlantılıdır” ifadelerini kullandı.

“İNSANLIK ÖLMEYE DEVAM EDECEK”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal medya hesabından, Avrupa medyasının mültecilerle ilgili yayınladığı haberden bir bölüm paylaştı. “AB üyesi ülkelerin salgın boyunca denizde mültecilere karşı uyguladığı geri itme uygulamaları nedeniyle en az 2 bin kişi öldü” bilgilerine yer veren habere atıfta bulunan İbrahim Kalın, “Avrupa medyasının geçtiği bu haber gündemin birinci sırasında yer almayacak. Nahak yere ölen her insanla birlikte insanlık ölmeye devam edecek” yorumunu yaptı.

“DÜNYA ZULME SESSİZ”

Covid-19 salgını sürerken, AB ülkelerinin mültecilere yönelik yaptıkları zulmün görünür hale geldiğini ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, tüm dünyanın yapılan zulme sessiz kaldığını vurguladı. Usta, “İnsan hayatının korunması için üstün çaba gösterilen salgın şartlarında AB ülkeleri, sınırlarına ulaşmaya çalışan sığınmacıları türlü zulümlerle geri püskürtürken yaklaşık 2 binin üzerinde mültecinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Dünya bu zulme sessiz kalsa da biz kalmayacağız” diye konuştu.

“KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Filistin’de haksız İsrail işgalinin sürdüğünü ve tüm dünyanın gözü önünde Filistin halkına zulmedildiğini kaydeden Usta, “İsrail, mübarek Ramazan ayı devam ederken haksız hukuksuz işgallerine devam ediyor. Filistinlilere ait evler gasp edilerek İsrailli yerleşimcilere veriliyor. 2021 yılında bu zorbalık tüm dünyanın gözünün içine bakılarak yapılıyor. Filistinli kardeşlerimizin yanındayız” şeklinde konuştu. Seyit Ahmet Özkan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.