Konya
Parçalı bulutlu
-0°
Aksaray
Kar yağışlı
-1°
Karaman
Parçalı bulutlu
1°
Ara
Anadolu'da Bugün Politika AK Parti Konya Milletvekili Özboyacı'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

AK Parti Konya Milletvekili Özboyacı'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, Konya’daki yapı stoku ve kentsel dönüşüme ilişkin yaptığı açıklamada, “Sadece Konya merkezde değil, 31 ilçemizin tamamında; özellikle Akşehir ve Ilgın gibi deprem bölgesi sayılan bölgelerde bu konuya ayrı bir hassasiyet gösteriyoruz. Önümüzdeki dönemde Konya merkezde de kentsel dönüşüm çalışmalarının mutlaka devam etmesi gerekiyor” dedi.

MUHABİR: Gülbahar Bayanay
MUHABİR: Evren Atcı
Okunma Süresi: 2 dk

AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, AK Parti Konya İl Başkanlığı’nda 2025 yılı çalışmalarının değerlendirildiği basın toplantısında, basın mensuplarının Konya’daki yapı stoku ve kentsel dönüşümle ilgili sorularını yanıtladı. Özboyacı, Türkiye genelinde özellikle 2000 yılı öncesinde inşa edilen yapıların ciddi risk taşıdığına dikkat çekerek, kentsel dönüşümün hayati bir mesele olduğunu vurguladı.

Deprem Yönetmeliği’nin 2000 yılında değiştiğini hatırlatan Özboyacı, “Maalesef 2000 yılından önce inşa edilen yapıların neredeyse tamamında sorun olma potansiyeli var. Bunu bir suçlama olarak değil, bir farkındalık oluşturmak adına söylüyorum” dedi.

6 Şubat depremlerine de değinen Özboyacı, Hatay’ın Antakya ilçesinde yaşanan süreci örnek göstererek, “Bakanlığımız bazı mahallelerde ısrarla kentsel dönüşüm yapmak istemesine rağmen ideolojik sebeplerle bu çalışmalara karşı çıkıldı. Maalesef Hatay’ın, Antakya’nın geldiği noktayı en yakından bilen şehirlerden biri de Konya’dır” ifadelerini kullandı.

Konya’nın sadece merkezinin değil, deprem riski bulunan ilçelerinin de dikkatle ele alındığını belirten Özboyacı, “Sadece Konya merkezde değil, 31 ilçemizin tamamında; özellikle Akşehir ve Ilgın gibi deprem bölgesi sayılan bölgelerde bu konuya ayrı bir hassasiyet gösteriyoruz. Önümüzdeki dönemde Konya merkezde de kentsel dönüşüm çalışmalarının mutlaka devam etmesi gerekiyor” diye konuştu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın kentsel dönüşüme verdiği öneme de değinen Özboyacı, “11 ilde 2,5 yıl gibi kısa bir sürede 455 bin konut inşa edildi. Bu, günde ortalama 450 konuta tekabül ediyor. Dünyada hiçbir ülkenin daha önce başaramadığı bir tabloyla karşı karşıyayız. Bu çalışmaların Konya’da, İstanbul’da ve Türkiye’nin tamamında devam etmesi şart. Vatandaşlarımızın da bu sürece destek vermesi gerekiyor” dedi.

Toplantıda konuşan AK Parti Konya İl Başkanı Fatih Özgökçen ise Konya’daki dönüşüm projelerine ilişkin müjdeyi hatırlatarak, “Geçtiğimiz günlerde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız, Konya’nın en önemli lokasyonlarından biri olan Nalçacı Caddesi için kentsel dönüşüm çalışması yapılacağını açıklamıştı. Bu proje şehrimiz adına son derece kıymetlidir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *