AK Parti Konya Milletvekili Göka: Artık öyle bir Türkiye yok!

AK Parti Konya Milletvekili Meryem Göka, "Bugünün Türkiyesi Avrupa'ya göç eden Türklerin geride bıraktığı Türkiye'den tabii ki çok farklı" dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Göka: Artık öyle bir Türkiye yok!
Yayınlanma:

AK Parti Konya Milletvekili Meryem Göka, son dönemlerde Avrupa’nın bazı ülkelerinde Kur’an-ı Kerim’e yönelik düzenlenen saldırılara ve Almanya’daki ırkçı saldırılara dair değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti hükümetlerinin yurt dışı politikalarına da değinen AK Parti Konya Milletvekili Göka, sapkın akımlara karşı mücadele edilmesi gerektiğini kaydetti.

Göka şunları söyledi:

“Günümüzde 3,5 milyonu aşan nüfusuyla kendi aidiyetini muhafaza eden Türk toplumu, Almanya’nın asli ve yerleşik bir unsuru olarak yaşadığı ülkenin geleceğine katma değer sunuyor. Bir dönem misafir işçi olarak ekmeğinin peşinde koşan Almanya’daki kardeşlerimizin bugün artık, tıptan mühendisliğe, spordan sanata, müzikten edebiyata kadar her alandaki başarılarıyla gurur duyuyoruz. Türkiye ve Almanya arasında beşerî köprüler kuran ve günümüzde yerini dördüncü kuşağa bırakan toplumumuz hiç şüphesiz bu noktaya kolay gelmedi. Tüm bu başarıların arkasında zorluklarla, hasretle ve kimi zaman dışlanmışlıkla örülmüş çok büyük mücadeleler var.

"BU AKIMLARA KARŞI HEP BİRLİKTE MÜCADELE ETMELİYİZ"

Irkçılık, İslam ve yabancı düşmanlığı ve ayrımcılık ne yazık ki Avrupa'daki Türk toplumunun başlıca sorunları olmaya devam ediyor. İbadethaneler, dernek ve iş yerleri hedef alınarak inancından, kökeninden ve kültüründen dolayı birçok insanımız ayrımcılığa uğruyor. 1984’ten bu yana, 2020 Hanau saldırısı da buna dâhil ırkçı terör eylemlerinde 31 vatandaşımız ne yazık ki hayatını kaybetti ancak Almanya Türk toplumu basiret ve ferasetle hareket ederek nefret siyasetine asla prim vermedi. Bu vesileyle ırkçı terörün vahşi yüzünü gösterdiği Solingen katliamının otuzuncu yılında yaşadığı tarifsiz acıya rağmen fedakârlığı ve Anadolu irfanıyla yoğrulmuş, metanetli duruşuyla Almanya’ya ve Batı dünyasına insanlık dersi veren Mevlüde Genç annemizi ve ırkçı terör eylemlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı tekrar rahmet, minnet ve duayla anmak istiyorum. Kıta genelinde her zaman hız kazanan ayrımcılık, kültürel ırkçılık ve yabancı karşıtlığı, İslam düşmanlığı gibi toplumsal barışı kemiren ve bir arada yaşama kültürümüzü dinamitleyen bu akımlara karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz.

KUR'AN-I KERİM'E YÖNELİK SALDIRILAR

Son zamanlarda tüm uyarılarımıza rağmen Batı Avrupa’da kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı düzenlenen ve nefret suçu içeren menfur saldırılara ifade özgürlüğü kisvesi altında izin verilmesi kabul edilemez. Şundan hiç kimsenin şüphesi olmasın: Biz Türkiye olarak yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın hak ve hukukunu savunmaya devam edeceğiz, kutsallarımıza yönelik her türlü baskı, ayrımcılık, insanlık dışı muamelelere karşı mücadelemize uluslararası alanlarda ve her yerde kararlılıkla devam edeceğiz.

"DÜNYADA ÖRNEĞİ OLMAYAN DÜZENLEMELER YAPTIK"

Bugünün Türkiyesi Avrupa'ya göç eden Türklerin geride bıraktığı Türkiye'den tabii ki çok farklı. Her alanda ölçek büyüten ekonomik bir güç hâline gelmiş, demokratik kurum ve teamüllerini oturtmuş, toplumsal barışı tesis etmiş, izlediği proaktif ve vizyoner dış politika sayesinde bölgede oyun kurucu olarak konumlanan Türkiye'miz yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız için yeni fırsat ve imkânlar doğuruyor. Bir zamanlar “gurbetçi” veya “alamancı” gibi tanımlamalarla, yarım asra yakın, yabancı ülkelerde sorunlarıyla baş başa bırakılan insanlarımıza yönelik bu dışlayıcı tutumlar ancak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yurt dışı Türklerine gösterdiği önem ve özel çabalarıyla son buldu.

AK Parti Hükûmetleri ve Cumhur İttifakı olarak “yurt dışı Türkleri” tanımlamasıyla birlikte ihdas ettiğimiz yeni kurumlarla güçlendirdiğimiz kurumsal politikaları devreye aldık. Vatandaş odaklı yaklaşımımızla eğitimden sağlığa, sosyal güvenlikten nüfus işlemlerine, gümrükten dövize, askerliğe, vatandaşlıktan mavi kart uygulamasına kadar her alanda dünyada örneği olmayan düzenlemeler yaptık. Yurt dışındaki vatandaşlarımıza yönelik seçim beyannamesi hazırlayan ve hükûmet programında ayrı bir bölüm ayıran ilk Hükûmetiz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında, Türkiye Yüzyılı’nda, hayata girdiğimiz bu dönemde yurt dışında yaşayan, vatan hasreti ve memleket sevdalısı olan bütün kardeşlerimi en içten duygularımla selamlıyorum.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.