AK Parti Konya Milletvekili Altunyaldız'dan 'yeşil dönüşüm' açıklaması

AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, 15 Haziran Dünya Rüzgâr Günü vesilesiyle değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Konya Milletvekili Altunyaldız'dan 'yeşil dönüşüm' açıklaması
Yayınlanma:

Türkiye’nin enerjideki toplam kurulu gücünün 100 bin MW’ı aştığını hatırlatan Altunyaldız, tabiatın ülkemize güneş, rüzgâr gibi yenilenebilir kaynaklarda sunduğu nimetleri avantaja çevirmek için kararlılıkla çalıştıklarını ifade etti. Altunyaldız ayrıca, sektörün görüşlerini doğrudan değerlendirmek için TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu olarak yapılan saha ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“BU ALANDAKİ FIRSATLARI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ”

“Dünyada yenilenebilir enerji rüzgarları çok sert esiyor” diyen Altunyaldız şunları söyledi:
“Halihazırda dünyada 750 GW’lık kurulu rüzgâr gücü hem enerji temini noktasında hem de iklim değişikliğiyle mücadelede etkili bir rol oynuyor. Sadece rüzgâr gücünden üretilen enerjiyle birlikte dünyada yaklaşık 1,5 milyar ton emisyon salınımının önüne geçildi. Hem temiz hem yenilenebilir hem de sürdürülebilir enerji kaynaklarının başında gelen rüzgârda, ülkemizin sahip olduğu fırsatları avantaja çevirmekte kararlıyız.”

“ÇALIŞMALARIMIZI SAHADA SÜRDÜRÜYOR, SEKTÖRÜ YAKINDAN DEĞERLENDİRİYORUZ”

Geçtiğimiz günlerde İzmir’de Türkiye Rüzgâr Enerjisi Birliğinin (TÜREB) koordinasyonunda bir saha ziyareti düzenlendiğini anımsatan Altunyaldız, Komisyon Üyeleri Milletvekilleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, EPDK, EÜAŞ ve TEİAŞ bürokratlarıyla sektör temsilcileriyle birlikte bir dizi ziyarette ve incelemelerde bulunduklarını ifade etti.

Saha ziyaretini de değerlendiren Altunyaldız, “İzmir’de Bergama, Aliağa, Çiğli ve Menemen’de Komisyonumuz ile birlikte bir dizi ziyarette bulunduk. Rüzgâr enerjisi santrallerinin kurulum aşamasında üretimi gerçekleştirilen aksam ve ekipman üreticilerinin başarılarını yerinde gördük. Ülkemizin yenilenebilir enerjideki hızlı yükselişi hız kesmeden devam ediyor. Türkiye toplam kurulu güçte 100 bin MW’ı aşarken rüzgâr alanında ise 11 bin MW’ı aştık. Yenilenebilir enerji alanındaki atılımımız malum. Küresel konjonktürde ve bölgemizde yaşananlar önümüzdeki dönemde enerjinin hayatın her alanındaki öneminin giderek artacağına işaret ediyor. Enerjide küresel bir paradigma değişiminin eşiğindeyken yenilenebilir enerjinin en önemli unsurlarından rüzgârda sahip olduğumuz potansiyel büyük öneme sahip” dedi.

“SADECE ENERJİYİ DEĞİL ENERJİYİ ÜRETME AŞAMALARINI DA ÜRETİYORUZ”

Altunyaldız şunları kaydetti:

“Enerji üretiminin yanında bu enerjinin üretimi için gerekli aksamın üretim süreçlerinde nitelikli teknoloji yoğun ve stratejik iş birliklerine açık yapımız ile küresel pazarlardaki rekabetçiliğimizi güçlendiriyoruz. Saha ziyaretimizde yerinde gördüğümüz üretim süreçleri bize şunu gösterdi: rüzgâr enerjisinde üretim aşamasında gereken tüm aksamları bu coğrafyada, kendi mühendislerimizin ve emekçilerimizin gücüyle, kendi üretim kabiliyetimizle üretebiliyoruz. Bu çok önemli. Yenilenebilir enerjide şimdiye kadar attığımız adımlar, bundan sonrasına duyduğumuz isteğin ve kararlılığın bir simgesi. Bu coğrafyada üretilen ürünlerimiz ile küresel pazarlarda bu alanın en iyileri arasında olmaya, ülkemizin bu alanda daha da ileriye taşımaya devam edeceğiz.

Yenilikçi ve girişimci üretimlerimiz ‘biz yapamayız’ diyenlere inat, başarılarıyla bu alanda dünyanın en önemli ve sayılı tedarikçileri arasında yer alıyor. Dünyada sayılı üreticiler arasında yer alan firmaların operasyonlarının büyük bir kısmını ülkemiz üstleniyor. Avrupa Yeşil Mutabakatı ile birlikte enerjide yenilenebilir enerjinin payı giderek artacak. Bu durum da hem enerji üretiminde hem de bu üretim için gerekli aksamın üretiminde ülkemize büyük fırsatlar sunuyor. Ülkemiz olarak bu fırsatların farkındayız, her birini ülkemiz için avantaja çevirmeye kararlıyız.

Bütün bunlarla birlikte, sadece aksam tedarikinde değil aynı zamanda inovatif fikirlerimizi ve mühendislik kabiliyetlerimizi de ihraç ediyoruz. Yaklaşık 1 yıl boyunca eğitim alan uzmanlarımız dünyanın dört bir yanında eğitimler veriyor. Üretim aşamasının ürün, tasarım, AR-GE, mühendislik gibi tüm perspektiflerini başarıyla hayata geçiriyoruz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.