'5. parti çıkarsa MHP'nin içinden çıkar'

Başbakan Davutoğlu, "MHP içinde bir bölünme ihtimali gittikçe arttığı için 5. parti çıkarsa, bundan sonra MHP'nin içinden çıkar" dedi

'5. parti çıkarsa MHP'nin içinden çıkar'
Yayınlanma:

İZMİR (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "MHP içinde bir bölünme ihtimali gittikçe arttığı için 5. parti çıkarsa, bundan sonra MHP'nin içinden çıkar" dedi.

Başbakan Davutoğlu, bir televizyon kanalında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Davutoğlu, "Sayın Bahçeli, bizim çıkaracağımız milletvekilleri üzerinden kendince 5. parti hesabı çıkartıyor. Ben ciddiye bile almıyorum. Sayın Bahçeli, dikkatleri başka bir yere çekmeye çalışıyor. MHP içinde bir bölünme ihtimali gittikçe arttığı için 5. parti çıkarsa, bundan sonra MHP'nin içinden çıkar. Zaten aslında fiilen Tuğrul Bey'in ayrılıp bize katılmasıyla ilk işaretlerini verdi" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'Beyaz Toros' konusundaki ifadeleriyle ilgili Davutoğlu, şunları söyledi:

"Biz bir tek toz biliriz o da memleketimizin tozu toprağı, o toza toprağa canımız feda. Başka da toz bilmeyiz, herkes bizi bilir. Sayın Bahçeli'yi bilemem, tozla ilgisi nedir. Ama bizim ilgilendiğimiz tek şey memleketin tozu toprağı. Onu da severiz. Onun dışında bizim öyle ironilerle uğraşacak vaktimiz yok. Sayın Bahçeli, çok büyük keşif yaptığı iddiasıyla bir şey söylüyor, arkasından ne çıkacağını deştiğinizde, çok fazla bir şey çıkmıyor."

-'Kimse ayak oyunlarına kalkışmasın'-

Davutoğlu, "Beni tanıyan bilir. Kim olursa olsun karşımda, hakkı söyleme konusunda hiç tereddüt etmemişimdir. Şu anda da biz Cumhurbaşkanımızla dava arkadaşı olarak her şeyi birlikte omuzlarız, bir araya geldiğimizde her şeyi gerektiğinde konuşuruz, tartışırız. Ama dışarıdan bir tahrikle Cumhurbaşkanımızla benim aramda problem çıkarılmasına izin vermeyecek kadar ahlaki olgunluğa sahip olduğumu beni tanıyanlar bilir. Biz bu yola mahviyet içinde geldik. Dolayısıyla bu konuda kimse ayak oyunlarına kalkışmasın, bu bize sökmez" dedi.

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.