31 ilçenin 28’i Cumhur İttifakı’nın (ÖZEL HABER)

AK Parti ve MHP‘nin birlikteliği ile kurulan Cumhur İttifakı’ Büyükşehir Belediyesi’ni ve Konya’nın 31 ilçesinin 28’ini kazandı.

31 ilçenin 28’i Cumhur İttifakı’nın (ÖZEL HABER)
Yayınlanma:

2 milyon 205 bin nüfus ve 1 milyon 521 bin 399 seçmen bulunan Konya’da 31 Mart Yerel Seçimleri’nde resmi olmayan seçim sonuçlarına göre Cumhur İttifakı büyük bir zafer elde etti. Daha önceki süreçte kapatılan Refah ve Fazilet Partili adayların kazandığı Konya’da, seçmenler, 2002 yılından bu yana da AK Parti'den yana tercihlerini kullanıyor. 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde AK Parti yüzde 64,5 oy almıştı. Böylelikle Cumhur İttifakı’nın AK Parti Adayı Uğur İbrahim Altay, 2014 yılında Tahir Akyürek’in aldığı oyun 7 puan üzerinde oy alarak rekora imza attı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, büyükşehirler arasında yüzde 70.54  ile en yüksek oy oranına ulaşan belediye başkanı olurken, Konyalılar 31 ilçenin 28’inde ise tercihlerini Cumhur İttifak’ından yana kullandı. Uğur İbrahim Altay’ın en yakın rakibi Millet İttifakı adayı Oğuz Şimşek ise resmi olmayan seçim sonuçlarına göre 20,19 oy aldı.

'KONYA’NIN MERKEZ 3 İLÇESİNDE REKOR OY'

Konya’nın merkez ilçeleri Selçuklu da Ahmet Pekyatırmacı yüzde 67.44, Karatay’da Hasan Kılca 76.89, Meram’da ise Mustafa Kavuş 71.42 oranında oy aldı. Yeni sonuçlara göre Karatay’da Mehmet Hançerli’nin yerine Hasan Kılca, Meram’da ise  Fatma Toru’nun yerine Mustafa Kavuş yeni belediye başkanı seçildi. Selçuklu’da da Uğur İbrahim Altay’dan boşalan belediye başkanlığı görevine getirilen Ahmet Pekyatırmacı, 31 Mart Seçimleri’nin resmi olmayan sonuçlarına göre  seçimlerden zaferle ayrılarak Selçuklu’da belediye başkanlığı görevini devam ettirdi.  Konya'nın 31 ilçesinde belediye başkanlığını Cumhur İttifakı'ndan seçime giren 4 MHP'li, 24 AK Partili aday kazandı. Böylelikle MHP 1 olan ilçe belediye sayısını 4'e yükseltti. CHP ise Tuzlukçu ilçesindeki koltuğunu korudu. Tuzlukçu’da mevcut Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa oyların yüzde 55.68’ini alarak yeniden belediye başkanı seçildi.  AK Parti'nin elinde bulunan Ereğli ve Beyşehir’de ise bağımsız adaylar seçimden zaferle ayrıldı.  2009 ve 2014 yerel seçimlerinde MHP'den Ereğli Belediye Başkanlığını kazanan Hüseyin Oprukçu, 31 Mart'ta yapılacak seçimler için yeniden MHP'den aday adayı oldu. Seçim çalışmaları sürerken Cumhur İttifakı ilçede MHP'den aday çıkarmayınca Oprukçu bağımsız olarak adaylığını koydu. Hüseyin Oprukçu, resmi olmayan sonuçlara göre, yüzde 36,07 oy oranıyla Ereğli Belediye Başkanı seçildi. 1989 ve 2002'de Beyşehir Belediye Başkanlığı’a seçilen Adil Bayındır da 31 Mart için MHP'den aday adayı oldu. Yine Cumhur İttifakı MHP'den aday çıkarmayınca bağımsız aday olan Bayındır, aldığı yüzde 47.48 oy oranıyla belediye başkanlığına seçildi.

Haber: Müslüm Evci

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.