Mersin’in Tarsus ve Çamlıyayla ilçelerinde yaşanan kanlı saldırılarda hayatını kaybeden 5 kişi, düzenlenen cenaze töreninin ardından gözyaşları içinde son yolculuklarına uğurlandı. Türkiye’yi sarsan olayın ardından ailelerin feryatları yürekleri dağladı.
Eski eşi Arzu Özden’i öldürdükten sonra farklı noktalarda silahlı saldırılar düzenleyen Metin Öztürk’ün saldırılarında yaşamını yitiren Arzu Özden, Sabri Pan, Ahmet Ercan Can, Abdullah Koca ve Yusuf Oktay için Tarsus Şehir Mezarlığı’nda cenaze töreni düzenlendi. Otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edilen cenazeler, dualarla uğurlandı.

Törene Mersin Valisi Atilla Toros, Vahap Seçer, milletvekilleri, güvenlik bürokrasisi, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yan yana dizilen tabutların başında yakınları uzun süre gözyaşı döktü.
Tarsus Müftüsü Murat Akçay tarafından kıldırılan cenaze namazlarının ardından Arzu Özden’in naaşı Darıpınarı Mezarlığı’na, Sabri Pan ve Ahmet Ercan Can’ın cenazeleri Ardıçlı Mezarlığı’na, Yusuf Oktay’ın cenazesi Karakütük Mezarlığı’na, Abdullah Koca’nın naaşı ise Yeniköy Mezarlığı’na defnedildi.

Saldırıda yaşamını yitiren TIR şoförü Gökay Sefiloğlu’nun cenazesinin ise memleketi Niğde’ye gönderildiği öğrenildi.
Olayın ardından kaçan saldırgan Metin Öztürk’ün, Tarsus ilçesine bağlı Karakütük Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda saklandığı tespit edildi. İl Jandarma Komutanlığı ve jandarma özel harekat ekiplerince etrafı sarılan saldırganın, yakalanacağını anlayınca başına ateş ederek yaşamına son verdiği bildirildi.

Kanlı saldırıda yaralanan 8 kişinin hastanelerdeki tedavilerinin sürdüğü öğrenildi. Mersin Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise Metin Öztürk’ün madde bağımlılığı nedeniyle birçok kez hastaneye giriş yaptığı ve çeşitli psikiyatrik tanılarının bulunduğunun tespit edildiği belirtildi.