Aksaray’da daha önce aralarında yaşanan tartışma nedeniyle mahkemelik olan komşular, mahkeme kararının ardından yeniden karşı karşıya geldi. Sopa ve taşların kullanıldığı kavgada 2 kişi yaralandı.
Olay, Hasas Mahallesi Hasas Caddesi üzerinde bulunan Yıldız Özbek Apartmanı’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, aylar önce apartmanda gürültü meselesi yüzünden tartışan iki komşu birbirinden şikâyetçi oldu. Sürecin mahkemeye taşınmasının ardından taraflardan biri haklı, diğeri haksız bulunarak karar verildi.
Mahkeme sonrası yeniden kavga çıktı
Mahkeme kararının ardından gece saatlerinde aynı komşular arasında yeniden tartışma yaşandı. Kısa sürede büyüyen tartışma kavgaya dönüşürken, Murat K. ve Murat B. isimli taraflar birbirlerine taş ve sopalarla saldırdı.
Kavga anı kamerada
Yaşanan kavga, yan apartmanda bulunan bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Gürültü üzerine mahalle sakinleri durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.
İhbar üzerine olay yerine sevk edilen polis ekipleri tarafları ayırırken, sağlık ekipleri yaralanan 2 kişiye ambulansta ilk müdahaleyi yaptı. Yaralılar daha sonra Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı.
Tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.