Konya
Parçalı bulutlu
5°
Aksaray
Parçalı bulutlu
7°
Karaman
Parçalı az bulutlu
6°
Ara
Anadolu'da Bugün Polis ve Adliye Konya'da polis baskını! 1,2 milyon TL’lik kaçak tütün ele geçirildi

Konya'da polis baskını! 1,2 milyon TL’lik kaçak tütün ele geçirildi

Konya’nın Akşehir ilçesinde polis ekiplerinin operasyonunda piyasa değeri yaklaşık 1,2 milyon lira olan kaçak tütün ve tütün mamulleri ele geçirildi. Olayla ilgili 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrolle serbest bırakıldı.

KAYNAK: İHA
Okunma Süresi: 1 dk

Konya’nın Akşehir ilçesinde polis ekiplerince düzenlenen operasyonda piyasa değeri yaklaşık 1 milyon 200 bin lira olan kaçak tütün ve tütün mamulleri ele geçirildi. Olayla ilgili olarak K.B. ve A.B. isimli iki kardeş gözaltına alındı; şüphelilerden K.B. tutuklanırken, A.B. adli kontrolle serbest bırakıldı.

Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, tütün ve tütün mamulleri kaçakçılığıyla mücadele kapsamında yürüttükleri çalışmalar sonucunda, kaçak ürünlerin ilçeye getirilip piyasaya sürüleceği bilgisine ulaştı.

Ekipler, şüpheli aracı D-300 Karayolu üzerindeki uygulama noktasında durdurdu ve yapılan aramada: 225 kilogram gümrük kaçağı kıyılmış tütün, 120 bin adet doldurulmuş sigara, 420 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi. Ele geçirilen ürünlerin piyasa değerinin yaklaşık 1,2 milyon lira olduğu bildirildi.

Olayla ilgili şüpheliler hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na muhalefet suçundan işlem yapıldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden K.B. tutuklanarak Akşehir Cezaevi’ne gönderildi, A.B. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *