Karaman’da jandarma ekiplerince gerçekleştirilen genel asayiş uygulamalarında, çeşitli suçlardan aranan 21 kişi yakalanırken, bu kişilerden 4’ü tutuklandı.
Edinilen bilgilere göre, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları doğrultusunda İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde denetimlerini sürdürdü. 26 Aralık–1 Ocak tarihleri arasında JASAT başta olmak üzere asayiş ekiplerinin katılımıyla yapılan uygulamalarda toplam 12 bin 100 kişi sorgulandı. Sorgulamalar sonucunda 21 kişinin farklı suçlardan arandığı tespit edildi.
Yakalanan şüphelilerden 4’ü çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanırken, diğerleriyle ilgili işlemlerin sürdüğü öğrenildi. Denetimler sırasında ayrıca 429 gram esrar, bir miktar sentetik ecza hap, 10 gram bonzai ile iskambil kağıdı malzemeleri ele geçirildi.
Jandarma yetkilileri, il genelinde huzur ve güven ortamının korunması amacıyla denetim ve uygulamaların kararlı ve kesintisiz şekilde devam edeceğini bildirdi.