Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından Kapıkule Gümrük Kapısı'nda uyuşturucu kaçakçılığına yönelik gerçekleştirilen operasyonda yaklaşık 244 kilogram esrar ele geçirildi.
Narkotik risk analizleri kapsamında riskli olarak değerlendirilen iki tır, Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından mercek altına alındı.
Ticaret Bakanlığı sistemleri üzerinden izlenen tırlar, X-ray taramasında da şüpheli alanlar tespit edilmesi üzerine detaylı aramaya alındı.

Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ve Kapıkule Gümrük Müdürlüğü ekipleri tarafından narkotik dedektör köpekleri ile de yapılan aramalarda, tırların farklı noktalarına ve yasal yükün içerisine gizlenmiş şekilde yaklaşık 244 kilogram esrar ele geçirildi.
