Konya
Kapalı
5°
Aksaray
Kapalı
8°
Karaman
Parçalı az bulutlu
4°
Ara
Anadolu'da Bugün Magazin Yarışma yemeğinde arabaşı, MasterChef'te yarışan Serpilay Salkım Konyalı çıktı

Yarışma yemeğinde arabaşı, MasterChef'te yarışan Serpilay Salkım Konyalı çıktı

Konyalı olduğunu söyleyen MasterChef 2022 ana kadroda yer alan isimlerden biri de Serpilay Salkım arabaşını yapamayınca olanlar oldu. Arabaşı çorbasının hamuru da merak konusu haline geldi.

Okunma Süresi: 2 dk

Masterchef 2022 Serpilay Salkım Konyalı çıktı. Yarışma esnasında verilen Konya klasiği arabaşı çıkınca Serpilay Salkım'ın Konyalı olduğu ortaya çıktı.

SERPİLAY SALKIM KİMDİR?

MasterChef'in ana kadrosuna giren 18'inci yarışmacı Serpilay Salkım'ın hayatı izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Masterchef Serpilay Salkım, 20 Ağustos 2022 Cumartesi akşamı yayınlanan bölümde, final eleme turunun son gününde önlüğü kazanarak ana kadroya dahil olmuştu. Peki, Masterchef Serpilay kimdir?

ASLEN İZMİRLİ AİLESİ KONYALI

1997 yılında İzmir’de dünyaya gelen Serpilay Salkım, aşçılık mesleğine küçük yaşlarda annesini seyrederek aşık olduğunu söylüyor. 4 yaşından bu yana mutfakta olduğunu belirten Serpilay Salkım, profesyonel mutfak kariyerine ise İzmir Ekonomi Üniversitesi gastronomi bölümünde başladı.

Hem okuyup hem çalışan Salkım, eğitimini tamamladıktan sonra Urla’da bir şef restoranında pastane şefi olarak görev yaptı. Sonrasında pandeminin de etkisiyle Alsancak’ta kendine bir pastane & fırın dükkanı açtı.

Serpilay Salkım, anne tarafından Konyalı olduğunu söyledi.

ARABAŞI HAMURU NASIL YAPILIR?

• Arabaşı çorbasının hamuru için 5 su bardağı suyu 1 çay kaşığı tuzla birlikte tencerede kaynatın.

• İçine 1 su bardağı un ve 2 su bardağı soğuk su ekleyin.

• Topaklanmaması için sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.

• Koyulaşan hamuru hafifçe ıslattığınız bir cam tepsiye dökün.

• Bir süre oda sıcaklığında ardından buzdolabında soğutun.

• Yiyeceğiniz zaman baklava şeklinde dilimleyin.

• Çorbanın kendisi için 1 çay kaşığı salçayı tencerede sulandırın.

• Tavukları, pul biberi ve tuzu ekleyip tavuklar yumuşayana kadar pişirin.

• Pişen tavukları parmak büyüklüğünde parçalara ayırın.

• Tereyağını eritip içine biraz un ilave edin.

• Salça ve pul biber de ekleyip 3 dakika kadar kavurun.

• Bu karışımı tavuklara ilave edin ve çorbanın içinde eritin. 5 dakika daha pişirin.

KASEYİ TEPSİNİN ORTASINDA SERVİS EDİN

• Çorbayı kaselere bölüştürüp üzerine nane serpin ve limon suyu sıkın.

• Servis ederken çorba sıcak hamur soğuk olmalıdır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *