Konya
Hafif yağmur
5°
Aksaray
Kapalı
9°
Karaman
Hafif yağmur
5°
Ara
Anadolu'da Bugün Kültür - Sanat Sonunda bu da oldu: Acılı şalgamdan dondurma ürettiler

Sonunda bu da oldu: Acılı şalgamdan dondurma ürettiler

Adana Haber: Türkiye'de şalgam denilince akla ilk gelen şehir Adana'da bir dondurmacı, acılı şalgamdan dondurma üretti.

KAYNAK: İHA
Okunma Süresi: 2 dk

Adana Haber: Türkiye'de şalgam denilince akla ilk gelen şehir Adana'da bir dondurmacı, acılı şalgamdan dondurma üretti.

Kebabın başkenti Adana'da şalgam, sofralarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Adanalılar başta kebap olmak üzere birçok yemeğin yanında şalgam tüketiyor.

3 kuşak dondurmacı olan bir aileden gelen Erhan Osmanoğlu (56), onlarca meyve ve aromada dondurma üretimi yapıyor. Osmanoğlu, süt, şeker ve salebi karıştırarak ürettiği dondurmayı bu kez de acılı şalgam ile harmanladı.

Acılı şalgamlı dondurma, tadı ve görselliğiyle hem gözleri hem damakları şenlendiriyor. Topu 20 liradan satılan dondurma, Adanalılar tarafından yoğun ilgi görüyor.

"YOĞUN BİR ŞEKİLDE ACILI ŞALGAMLI DONDURMA SATIYORUZ"

Erhan Osmanoğlu, "44 değişik çeşit dondurmamız var. Adana'nın milli içeceği şalgam olduğu için bunu dondurma haline getirmeyi düşündük. Acıyla tatlıyı sentezledik. İnanılmaz bir tat çıktı ortaya. Dondurma inanılmaz bir beğeni alıyor. Bu Türkiye ve dünyada ilk. Müşteriler ilk olarak garipsiyorlar ama tadına bakanlar çok beğeniyor. Yoğun bir şekilde acılı şalgamlı dondurma satıyoruz" ifadelerini kullandı.

Dondurma yiyen bir genç, "Hiç yemediğim tarzda bir dondurma ve herkese tavsiye ederim. Çok güzeldi" diye konuştu.

Dondurma yiyen genç kız ise tadının farklı olduğunu ancak çok beğendiğini söyledi.

Görsel Kaynak: İHA

Sonunda buda oldu: Acılı şalgamdan dondurma ürettiler

Sonunda buda oldu: Acılı şalgamdan dondurma ürettiler

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *