Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 22. hafta heyecanı bugün oynanacak maçlarla başlayacak. Ligde son 7 maçını kaybeden AYOS Konyaspor, bugün taraftarının önünde kadrosunda önemli yıldızları barındıran Anadolu Efes’i ağırlayacak.
Yeşil-beyazlı ekip, dün öğleden sonra yaptığı antrenmanla hazırlıklarına nokta koydu. Geçen hafta formasına kavuşan ancak hazır olmadığı gözlenen Jordan Morgan için teknik heyet, maç öncesi karar verecek.
SEVİM’İN İLK MAÇI
6 galibiyetle ligde son sırada yer alan Dev Kartallar’da hafta başında koç değişikliği yaşanmıştı. Sinan Çambel ile yollar ayıran Konyaspor, takımın başına Can Sevim’i getirmişti. Sevim ile yoğun bir tempoya giren temsilcimiz, hem mental hem de fiziksel olarak maça özel olarak hazırlandı.
40 yaşındaki koç, Efes’i yenerek yeni döneme galibiyetle başlamayı hedefliyor. Can Sevim, savaşarak zorlu maçı kazanmak istediklerini, bu noktada taraftardan da destek beklediklerini açıkladı.
EFES FORMSUZ
Yıldızlar topluluğu Anadolu Efes ise son yılların en formsuz döneminden geçiyor. Lacivert-beyazlı ekip, üst üste aldığı yenilgilerle THY Euroelague’de play-off şansını mucizelere bıraktı. Ligde de geçen hafta kümede kalma savaşı veren Büyükçekmece’ye sahasında mağlup olmuştu. Ergin Ataman yönetimindeki İstanbul ekibi, ligde 21 maçta 15 galibiyet ve 6 yenilgi alarak haftaya 4. sırada girdi.
Perşembe gecesi deplasmanda Alba Berlin ile karşılaşan Anadolu Efes, geceyi Almanya’da geçirdi. Dün öğleden sonra Konya’ya gelen Efes, akşam saatlerinde son çalışmasını yaptı ve hazırlıklarını tamamladı. Konuk takım, 40 saat geçmeden bir maça daha çıkacak.
MAÇ SAAT 15.30’DA
Selçuklu Belediyesi Spor Salonu’nda oynanacak zorlu karşılaşma bugün saat 15.30’da başlayacak. Maçta Serdar Ünal, Ziya Özorhon ve Polat Parlak hakem üçlüsü düdük çalacak. Mücadele beIN Sports 5’ten ekranlara gelecek. Sezonun ilk yarısında İstanbul’da oynanan maçı Anadolu Efes, 88-83 kazanmıştı. Maçta biletler kısa süre içinde tükenirken, karşılaşma kapalı gişe olarak oynanacak.