U19 Milli Takımı, UEFA Avrupa U19 Şampiyonası Elit Tur ilk maçında Slovakya ile karşı karşıya geldi. Cosenza şehrinde Stadio Comunale San Vito'da oynanan karşılaşmayı 39.dakikada Berkay Aslan’ın attığı golle 1-0 kazanan milliler gruba 3 puanla başladı.
Konyaspor’un 2007 doğumlu genç kalecisi Egemen Aydın, karşılaşmaya ilk 11’de başladı ve 90 dakika sahada kaldı.Maçı gol yemeden tamamlayan Egemen, kalesinde güven verdi ve 2 kurtarışla karşılaşmayı tamamladı. U19 Milli Takımı 28 Mart Cumartesi günü Macaristan, 31 Mart sakı günü ise İtalya ile karşı karşıya gelecek.
Uğur İnceman yönetimindeki Türkiye U19 takımı grubunu birinci bitirmesi halinde 28 Haziran-11 Temmuz tarihleri arasında Galler'de oynanacak 2026 UEFA Avrupa U19 Şampiyonası Finalleri'ne katılmaya hak kazanacak
Karşılaşmayı TFF Millî Takımlardan Sorumlu Yedek Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Akçay ve Genç Millî Takımlar Teknik Koordinatörü Samet Aybaba tribünden takip etti. Grubun diğer maçında İtalya, Macaristan'ı 3-0 yendi.
İLK KEZ RESMİ MAÇTA MİLLİ FORMAYI GİYDİ
Konyaspor’un üçüncü kalecisi ve aynı zamanda U19 takımının kalesini koruyan Egemen Aydın, ilk kez bir resmi karşılaşmada milli formayı giydi. U19 Milli Takım’ın kadrosuna davet edilen genç file bekçisi, ay-yıldızlı forma ile ilk resmi maçına çıktı.
Egemen, 2022’de U16 Milli Takımı ile Karadağ ile oynanan karşılaşmada özel maçta forma giymişti. Henüz A takım ile resmi maça çıkmayan killi kalecinin Tümosan Konyaspor ile 30 Haziran 2027 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.