Trabzonspor, UEFA Gençlik Ligi final maçında Barcelona'ya 4-1 mağlup olarak Avrupa ikincisi olmuştu. Türkiye'nin gururu olan bordo-mavili takıma her kesimden tebrik mesajları geldi.
Konyaspor Futbol Akademisi de yayınladığı mesajda, "UEFA Gençlik Ligi Finali’nde ülkemizi gururlandıran Trabzonspor Akademisi’ni tebrik ederiz" ifadelerine yer verildi.
Tümosan Konyaspor Teknik Direktörü Recep Uçar da Adana Demirspor maçı sonrası Trabzonspor'un başarısını kutlayarak, "Trabzonspor'un senelerdir ne kadar emek harcadığını, ne kadar yatırım yaptığını biliyorum. Trabzon takımı senelerdir gerek tesis gerek altyapı ve eğitim anlamında Türkiye’nin en çok yatırım yapan kulübüydü. Finale kalarak bir nebze karşılığını aldılar. Trabzon U19 takımının bütün teknik adamlarını, antrenörleri, oyuncu kardeşlerimi ve Trabzon camiasını canı gönülden tebrik ediyorum. İnşallah diğer kulüplerimize de Trabzonspor'un yaptığı örnek olur" ifadelerini kullanmıştı.