Tümosan Konyaspor, PSV’den Emir Bars’ı yetiştirme bedeli ödeyerek transfer etmişti. Yeşikl-beyazlılar, 4 yıllık sözleşme imzaladığı Emir’i maç tevrübesi kazanması adına 1. Lig ekiplerinden Vanspor FK’ya kiralamıştı.
Van ekibinde forma şansı bulmakta zorlanan genç oyuncu, Trabzonspor ile oynadıkları Türkiye Kupası maçında başarılı performansı ile göz doldurmuştu. 20 yaşındaki kanat oyuncusu, bu performansı sonrası ligde ilk kez bir maça ilk 11’de başladı ve Manisa FK ile deplasmanda oynanan mücvadeleye ilk 11’de başladı.
Emir Bars, 3-1 mağlup oldukları mücadelede attıkları tek golün asistini yaptı. Emir, maç boyunca da iyi bir grafik sergiledi. Emir’in bundan sonraki süreçte daha çok forma giymesi bekleniyor.