Konyaspor'da tarihi hezimet! Rezalet
Konyaspor, tarihinin en ağır yenilgilerinden birini aldı. Yeşil-beyazlı takım, erteleme maçında deplasmanda Fenerbahçe’ye 7-1 mağlup olarak 18 puanda kaldı.Küme düşme hattına gerileyen Anadolu Kartalı’nda teknik direktör Hakan Keleş ile yollar ayrılabilir
Tümosan Konyaspor, Trendyol Süper Lig’de 16. haftanın ertelenme maçında lider Fenerbahçe’ye konuk oldu. Konyaspor, rakibi karşısında tarihi bir hezimet yaşadı. Oldukça soğuk bir havada oynanan maçta tribünlerin önemli bir kısmı doldu. Yeşil-beyazlı takımda teknik direktör Hakan Keleş, ilk 11’de değişiklikler yaptı. Cezalı olan ve takımdan ayrılan Calvo’nun yerine sol stoperde Kahraman Demirtaş oynadı. Orta sahada Oğulcan’ı kesen Keleş, Uğurcan’a şans verdi. Galatasaray maçının en kötülerinden Nelson Oliveira’nın yerine sahaya ilk 11’de Emrehan Gedikli çıktı. Ahmet Oğuz ise sağ bekte sahaya 11’de çıktı.
İLK YARIDA 5 GOL YEDİK
Mücadelenin ilk devresi Konyaspor adına hüsran ile geçti. Fenerbahçe, 11. dakikada tartışmalı bir penaltıyla 1-0 öne geçti. Topa Adil ve Dzeko birlikte müdahale etti ve iki oyuncu da yerde kaldı. VAR’ın uyarısıyla pozisyonu izleyen Kadir Sağlan, beyaz noktayı gösterdi. Dzeko, penaltıda takımını 1-0 öne geçirdi.
Sarı-lacivertli ekip, 32’de farkı ikiye çıkardı. Savunmanın hatasında Dzeko, kendisinin ve takımının ikinci golünü attı. Adil Demirbağ, ofsayttı bozan isim.İlk devreyi Fenerbahçe 2-0 önde tamamladı. Son anlarda temsilcimiz adeta dağıldı. Fenerbahçe, 40’da Dzeko, 42’de Mert Müldür ve 44. dakikada Szymanski’nin golüyle farkı 5’e çıkardı. İlk devreyi İstanbul ekibi, 5-0 önde tamamladı.
YAZIKLAR OLSUN
Farkın açılmasıyla ikinci yarı formaliteye döndü. Genel olarak düşük tempoda geçen devrede Fenerbahçe, bir gol daha buldu. Sarı-lacivertli ekip, 63. dakikada Batshuayi ile skoru 6-0’a getirdi. Çaresiz duruma düşen Konyaspor, ikinci yarıda daha çok gol yememek adına oyunu yavaşlattı ve bir an önce maçın bitmesini istedi.
83. dakikada Uğurcan Yazğılı, topu kendi ağlarına gönderdi. Tarihi hezimetin yaşandığı maçta son anlarda kaptan Guilherme Sitya şık bir golle skoru tayin etti. Tümosan Konyaspor, zorlu maçta büyük bir hüsran yaşayarak 7-1 mağlup oldu. 18 puanda kalan Anadolu Kartalı, küme düşme hattına geriledi. Temsilcimiz, 20. hafta maçında 14 Ocak Pazar günü deplasmanda İstanbulspor ile karşılaşacak.
Kaynak:AB Spor
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.