Konya
Parçalı bulutlu
5°
Aksaray
Az bulutlu
2°
Karaman
Açık
4°
Ara
Anadolu'da Bugün Konyaspor Konyaspor'da Recep Uçar, sistem değişikliği eleştirilerine yanıt verdi

Konyaspor'da Recep Uçar, sistem değişikliği eleştirilerine yanıt verdi

Tümosan Konyaspor Teknik Direktörü Recep Uçar, Alanyaspor maçı oyun sistemi hakkında konuştu

Okunma Süresi: 2 dk

Teknik Direktör Recep Uçar, Göztepe maçında da aynı sistemle oynadıklarını, dominant oyun için bu anlayışı benimsediklerini söyledi.

Uçar, "Göztepe maçında da üçlü oynadık. Bu hafta üçlü oynamadık aslında. Karşılarken üçlü, kurulumda dörtlüydük. Ama ilk yarı o şekli almakta zorlandığımızı söyleyebilirim. Rakibin oyun şekline göre maçın birinci dakikasından itibaren aslında birebir baskılar yaptık. Zaman zaman başarılı olduk. O kapatığımız toplar rakip kaleye gitmemize ama zaman zaman o baskılardan çıktıklarında çok çabuk geriye koşup kademelerine girmemiz lazımdı. Oralarda zorlandık. Ya iç sahada ben dominant oyun oynamak istiyorum.

Ekip olarak oyuncularım da bunu talep ediyor. Bu tarz oyunlar oynayacağız. Yani dörtlü oynayıp onlara birebir baskı yapma şansımız çok kolay değildi işin özü. Dolayısıyla bu yüzden bunu tercih ettim. Arkada da birebir eşleştiğimiz anlar oldu ama orada kademe getiremedik.

Birinci golde de olsun bazı pozisyonlarda sorun orasıydı ama genel anlamda o baskıları yapmak zorundayız. 3'lü, 4'lü bunlar çok önemli değil söylediğim gibi kurulumda dörtlüydük. Baktığınızda önemli olan ortaya ne koydunuz, planları nasıl gerçekleştirebildiğimiz burada sayılar değil. Son bölümde de tekrar 3-1-4-2'ye döndük mesela, Muleka ile beraber daha riske ettik. Ama gol bulamadık.

Bunlar hep olacak. Şunu net söyleyebilirim, biz içeride hep kazanmak için oynayacağız. Evet, gerekli riskler almamız gerekiyorsa alacağız. Bugün de olduğu gibi. Ama söylediğim gibi yani ikinci yarı oyunun tam bize döndüğü bölümlerdi.

O bölümde gol arayan daha çok oyuna hükmeden domine eden ekip bizdik. Herhalde burasına katılıyorsunuz sizler de basın mensupları olarak. Belki son bölümde biraz daha risk alacaktık. Ama o bireysel hatta maalesef bütün planları alt üst etti" dedi

Yorumlar
Z
Ziyaretçi 2 ay önce
Testi yi önceden kıracaktın hoca
BEĞENME
0
CEVAPLA
Z
Ziyaretçi 2 ay önce
İÇERDEDE DIŞARDADA KAZANMAK İÇİN OYNIYACAKSIN RECEP EFENDİ ,BİZ PISIRIK KENDİ SAHASINA ÇEKİLEN HUCUM YAPMAYAN KORKAK TAKIM İSTEMİYORUZ,BEN YÖNETİMDE OLSAÖ SİZLER GİBİ KORKAK T HEYETİ 1 DAKİKA TAKIMIN BAŞINDA TUTMAM,KORKAKLARIN KONYASPORDA İŞİ OLMAMALI.
BEĞENME
0
CEVAPLA