Soner Dikmen maçın ardından yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada şunları söyledi:
Maça ben farklı yaklaşacağım. Kazanıp kendi işimizi kendimiz halledip son haftaya bırakmak istemiyorduk. İyi de oynadık, kazanabilirdik de. Ancak şanssızlık vardı. İki topum direkten döndü.
Bunlardan bağımsız olarak biz futbol oynuyoruz, spor yapıyoruz. Halil hoca çok sevdiğim, ligde en çok sevdiğim hakemlerden biri. Ancak insan psikolojisi…Kırmızı kartta rakip takımın başkanı sahaya giriyor. Ülkece nasıl bir hale geldik. Böyle olmaması gerekiyor. Kazanırsın, kaybedersin, düşersin…. Dünyanın sonu değil. Çok önemli maç. Lehimize aleyhimize hatalar olabiliyor. Ancak bu ülkede futbolcu olduğuma utandım.
Rakip takımın başkanı sahanın içine girecek ve acaba Halil hoca yeniden aynı şeylerimi yaşayacak? Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. Bunların önüne geçmek gerekiyor. Gidişat iyi değil. Başkanı da anlıyorum emek veriyor ama böyle bir şey yok. Bildiğin sahanın içine girecek.
Hakeme bir şey diyemem. Karta kadar çok iyi maç yönetiyor Halil hoca ama insan psikolojisi…. Kötü bir psikoloji. Bir daha mı aynı şeyleri yaşayacağım diye düşünüyor. Bitirseydi tatil etseydi maçı, soyunma odasına girseydi. Haftaya 1 puan alıp ligi biteceğiz ama gerçekten spor adamlarının düşünmesi lazım, ne hale geldik. Ne yapacağımızı sahada şaşırdık.