Konyaspor, geçtiğimiz günlerde Marius Stefanescu ile 3 yıllık sözleşme imzalamıştı. Stefanescu, yeşil-beyazlı takımın tarihindeki 5. Rumen futbolcusu oldu.
Anadolu Kartalı’nda daha önce 4 Romanyalı futbolcu forma giydi. Bu isimlerden sadece Torje akıllarda kalırken, Marica, Hora ve Cicaldau ise beklenen performansı gösteremedi.
2014-2015 sezonunda forma giyen Gabriel Torje, 13 Eylül 2014 tarihindeki Balıkesirspor maçında Konya Büyükşehir Stadı’nın ilk golünü atarak tarihe geçmişti. Torje, 27 lig maçında 5 gole imza atarak genel olarak iyi bir grafik sergiledi.
Ciprian Marica ise Konyaspor tarihinin en ağır maliyetli transferlerinden oldu. Önemli bir kariyere sahip olan deneyimli forvet Marica, 2014 yaz transfer döneminde yeşil-beyazlı takıma imza atarken, sakatlık süreci nedeniyle sadece 11 maça çıkarken, 1 gole imza attı.
2016 yaz transfer döneminde yeşil-beyazlı takıma gelen Rumen golcü Ioan Hora, 1 sezon yeşil-beyazlı formayı giyerken ligde sadece 1 gol atabilmişti.
2023-2024 sezonunda Galatasaray’dan kiralanan Cicaldau da beklentilerin altında kalarak 31 lig maçında 1 gol attı. Konyaspor, Rumen futbolcu ile davalık da olmuştu.
.