. Lig 1. Grup’ta 28. hafta maçları oynandı. 1922 Konyaspor, deplasmanda Kütahyaspor ile karşılaştı. Kütahya Dumlupınar Stadı’nda oynanan mücadeleyi ev sahibi takım, 3-2 kazandı. Yavru Kartal maça; Ozan Can Oruç, Cihat Aktaş, Yaşar Kavas, Hüseyin Aybars Tüfekci, Erkan Sasa, Burak Özsoy, Furkan Birdal, Hüseyin Mert Uyanıker, Burak Temir, Seyit Mehmet Söğüt ve Seçim Can Koç 11’i ile başladı.
Maçın ilk yarısında iki takım da hata yapmadı ve soyunma odasına golsüz eşitlikle girildi. Mücadelenin ikinci yarısında ise tempo çok yüksekti ve futbolseverler 5 gol izledi. 1922 Konyaspor, 51. dakikada 1-0 öne geçti. Seyit Mehmet Söğüt’ün kullandığı kornerde ceza sahası içinde iyi yükselen Seçim Can Koç, kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi.
Ev sahibi takım, Talha Mayhoş, bir dakika sonra ceza sahası dışından sert vuruşla skora denge getirdi.
1922 Konyaspor, 58’de duran toptan bir kez daha öne geçti. Sağ taraftan kullanılan serbest vuruşta Seçim Can Koç, kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti. Gol için baskı kuran Kütahyaspor, 75. dakikada Cihat Aktaş’ın rakibine müdahalesiyle penaltı kazandı. Beyaz noktaya giden Talha Mayhoş, skoru bir kez daha dengeledi ve maç 2-2 oldu.
Maçın son anları mavi-lacivertli takımın baskısıyla geçti. Kütahyaspor, uzatmada bir penaltı daha kazandı. Penaltıda hata yapmayan Talha Mayhoş, hat-trick yaparak takımına galibiyeti getiren golü kaydetti.
Mücadeleyi 3-2 kaybeden yeşil-beyazlı temsilcimiz, 31 puanda kalırken, aynı zamanda 6 maç sonra mağlup oldu. Yavru Kartal, 29. hafta maçında 16 Nisan Pazar günü sahasında Elazığspor ile karşılaşacak.
FATİH ŞEKER