Konya
Açık
10°
Aksaray
Açık
14°
Karaman
Açık
14°
Ara
Anadolu'da Bugün Konya'da Spor Selçuk Üniversiteli Gamze Altun Avrupa ikincisi

Selçuk Üniversiteli Gamze Altun Avrupa ikincisi

Gürcistan’ın Batum kentinde gerçekleştirilen Büyükler Avrupa Halter Şampiyonası'nda heyecan sürüyor. 51 ülkeden 368 sporcunun yapılan organizasyondan milli sporcuların madalya mücadelesi devam ediyor

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 1 dk

Selçuk Üniversitesi, ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarındaki başarılarına bir yenisini daha ekledi. Şampiyonada Türkiye'yi temsil eden Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Gamze Altun, kadınlar 48 kilo kategorisinde ikinci olarak gümüş madalyanın sahibi oldu. 

Organizasyonun ilk gününde mücadele eden milli sporcu Gamze Altun, silkme kategorisinde kaldırdığı 97 kilogramlık derecesiyle kürsüye çıktı ve Avrupa ikincisi oldu. Koparmada 70 kilogram kaldıran Altun, toplamda 176 kilogramlık dereceyle şampiyonayı tamamladı. 

Öte yandan Avrupa Halter Şampiyonası ikinci gününde milli halterci Muhammed Furkan Özbek, kendisine ait Avrupa rekorunu geliştirerek 2 altın ve 1 gümüş madalya kazandı. Türkiye Halter Federasyonu’nun Konyalı Başkanı Talat Ünlü madalya kazanan sporcuları ve antrenörleri tebrik etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *