Konya’ya dev yatırım! Konyasporlu futbolcunun adı verilecek

Selçuklu Belediyesi, ilçedeki okullara yönelik yatırımlarına devam ediyor. Bu kapsamda Konya Spor Lisesi’ne kazandırılacak olan Ahmet Çalık Kapalı Spor Salonu ve suni çim sahada çalışmaların %90’ı tamamlandı.

Konya’ya dev yatırım! Konyasporlu futbolcunun adı verilecek
Yayınlanma:

Selçuklu Belediyesi, ilçedeki okullara yönelik yatırımlarına devam ediyor. Bu kapsamda Konya Spor Lisesi’ne kazandırılacak olan Ahmet Çalık Kapalı Spor Salonu ve suni çim sahada çalışmaların %90’ı tamamlandı. Yeni tesis, gençlerin spor olanaklarını artırırken, merhum Konyasporlu futbolcu Ahmet Çalık’ın ismini de yaşatacak.

img-5522.jpeg

Modern Spor Tesisi Öğrencilerin Hizmetine Sunulacak

Konya Spor Lisesi Ahmet Çalık Kapalı Spor Salonu ve Suni Çim Saha, 9 bin 877 m² arsa alanı üzerine inşa ediliyor. 3 bin 331 m² kapalı alana sahip olacak tesis, modern spor olanaklarıyla dikkat çekiyor. Bodrum katında 4 küçük ölçekli spor salonu, zemin katta ise hentbol sahası standartlarında ana salon, 176 kişilik tribün, skorbord, ışıklandırma ve ses sistemleri, soyunma odaları ve öğretmen odaları yer alacak. Ayrıca, tesisin yanında 24 x 44 metre ölçülerinde suni çim saha da öğrencilerin kullanımına sunulacak.

img-5520.jpeg

Başkan Pekyatırmacı: "Ahmet Çalık’ın İsmini Yaşatacağız"

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, spor ve eğitim alanındaki yatırımlara büyük önem verdiklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Konya Spor Lisemizde modern ve tüm detayları düşünülerek inşa edilen spor salonumuzun çalışmalarında sona yaklaştık. Çocuklarımızın daha konforlu bir ortamda spor yapmalarını sağlayacak nitelikli bir tesis kazandırıyoruz. Aynı zamanda, Konyasporlu futbolcumuz merhum Ahmet Çalık’ın ismini burada yaşatacağız. Hem eğitim hem de spor alanında ilçemize değer katacak bu yatırımın hayırlı olmasını diliyorum.”

Tesisin kısa süre içinde tamamlanarak öğrencilere hizmet vermeye başlaması planlanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.